«Πλέγμα»: μια ιδιόμορφη μουσική κολλεκτίβα! Τους είδαμε στο Μπαράκι στη Διδότου.

«Πλέγμα»: μια ιδιόμορφη μουσική κολλεκτίβα! Τους είδαμε στο Μπαράκι στη Διδότου.

Την Τρίτη 16 Φεβρουάριου 2016, στο ημιυπόγειο «Μπαράκι της Διδότου», συνέβη κάτι μαγικό. Ταξιδέψαμε «Ως την άκρη της κλωστής», παρέα με την καλλιτεχνική κολλεκτίβα «Πλέγμα», το μελωδικό τμήμα της οποίας απαρτίζουν: ο Παντελής Κυραμαργιός στη μουσική και το πιάνο, η Εύα Λαύκα στη φωνή, ο Γιάννης Ταυλάς στην κιθάρα, ο Ιούλιος Κουτσογεωργίου στο μπάσο, ο Αλέξανδρος Κούρος στα κρουστά, ο Νίκος Σταδιάτης στο ακορντεόν και ο Νικόλας Μαύρος στο μπουζούκι. 

Μας καλωσόρισαν στο πρωτότυπο εικαστικό τους σχήμα μέσα από ήδη γνώριμες δικές τους μουσικές όπως το «Για σένα άλλαξα Θεό» και το «Θα γυρίσεις», καθώς και διασκευές πάνω σε πολύ αγαπημένα κομμάτια. Εντυπωσιακή στάθηκε η αφήγηση του Παντελή, καθώς και η θεατρική απόδοσή της, μαζί με την Εύα.


Ο Παντελής Κυραμαργιός μοιράστηκε μαζί μας λεπτομέρειες γύρω από το διήγημά του «Ως την άκρη της κλωστής», που αναμένεται να εκδοθεί πολύ σύντομα μαζί με το ομώνυμο άλμπουμ των «Πλέγμα», μέσα σε ένα πολύχρωμο κουτί. 

Η κολλεκτίβα αποτελείται από 7 νέους καλλιτέχνες από διαφορετικά πεδία δράσης, οι οποίοι ενώνονται επί σκηνής ώστε να ζωντανέψουν με μια μοναδική μουσικό-θεατρική παράσταση, το πρώτο τους έργο «Ως την άκρη της κλωστής». Συγκεκριμένα, η Αμαλία Θεοδωροπούλου και ο Θανάσης Φωτεινιάς αναλαμβάνουν την ζωγραφική απεικόνιση της ιστορίας και η ομάδα «Ιδέα» των Κώστα Γάκη, Κωνσταντίνου Μπιμπή και Αθηνάς Μουστάκα, επιμελείται την οπτική της παρουσίαση.

Μέχρι τις νέες τους εμφανίσεις και «αποκαλύψεις», μπορούμε να απολαύσουμε την φρέσκια τους συνεργασία με τη Γλυκερία και τη μοναδική της ερμηνεία στο «Αστεία Όνειρα».

 

Επιπλέον μέσω της σελίδας των «Πλέγμα» στο facebook καθώς και της ιστοσεσελίδας τους, παρακολουθούμε τα βήματά τους και αναμένουμε νέα τους!

Έμιλυ Καποθανάση

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.