«Πες το Ψέμματα». Αλήθεια, Ήταν Πολύ Καλό!

«Πες το Ψέμματα». Αλήθεια, Ήταν Πολύ Καλό!

Η ομάδα ContraTiempo ανεβάζει την παιδική μουσικοθεατρική παράσταση «Πες το Ψέμματα» και μας καλεί να υμνήσουμε τη δύναμη της αλήθειας και της συνεργασίας.

Το Κάστρο του Ψεύδους στέκει αγέρωχο και η ολοκληρωτική επικράτηση του ψέμματος τρομάζει τους δυο πρωταγωνιστές μας.

Ένα αγόρι και ένα κορίτσι ανακαλύπτουν στο πατάρι του παππού τους ένα παλιό κουτί, το κοσμεί ένα περίεργο σύμβολο, που μοιάζει με τρίαινα χωρίς λόγχες. Η τρίαινα αυτή δεν είναι τίποτα περισσότερο από το γράμμα Ψ, σήμα κατατεθέν του Βασιλιά Ψεύτατωρ, του ανθρώπου που ανακάλυψε το Ψέμα.

Από τα 194 κουτιά που μοίρασε σε όλο τον κόσμο, ένα κρατάει ακόμα «ζωντανή» την αλήθεια. Τα δύο παιδιά κατά λάθος θα ανοίξουν το κουτί... της πανδώρας και θα μεταφερθούν στο κάστρο του Ψεύδους.

 

Εκει ο Βασιλιάς Ψεύτατωρ είναι έτοιμος να κάνει το ψέμα απόλυτο κυρίαρχο Ένα Φυτό και ένα Λιοντάρι, οι εκπρόσωποι της φύσης, ζουν εκεί νοσταλγώντας το παρελθόν, όπου υπήρχε η αλήθεια και η καλή σχέση ανθρώπου-φύσης.

Τα δύο αδέρφια με τη βοήθειά τους, αλλά και τη βοήθεια των παιδιών που συμμετέχουν ανα διαστήματα στο έργο, παίζουν ένα παιχνίδι-δοκιμασία μαζί του, στο οποίο καταφέρνουν να καταστρέψουν τα σχέδιά του και να γλιτώσουν τον κόσμο μία για πάντα από το Ψέμα.

 

Η ομάδα παίζει δυνατά. Είναι συντονισμένοι και είναι εντυπωσιακό ότι όλοι και όλες έχουν συμμετοχή, λιγότερο ή περισσότερο και στο μουσικό κομμάτι που ντύνει την παράσταση. Θα ξεχωρίσω την ερμηνεία της Νατάσας Παντερμαλή η οποία με την κίνηση και τον τρόπο που ερμηνεύει τον κακό βασιλιά μας πείθει όλους και όλες ότι θέλει πραγματικά... την επικράτηση του ψέμματος!! Δεν σημαίνει ότι υπολείπονται οι υπόλοιποι ηθοποιοί. Και το δίδυμο Θάνου-Αντωνοπούλου λειτουργεί θαυμάσια και το δίδυμο της «φύσης» Ψυχογιού-Καλλίτσογλου παίζουν με πολλή όρεξη! Φυσικά και ο κοντραμπασίστας (και όχι μόνο) Μάνος Βλάχος είναι εξαιρετικός.

Τα σκηνικά είναι έξυπνα με πολλαπλή χρήση οπως και τα φώτα. Θα την παρακολουθήσετε ευχάριστα, αν και έχω μια μικρή ένσταση για το ηλικιακό εύρος. Θεωρώ ότι πρέπει να είναι από τα 5 έτη και πάνω τα παιδιά ώστε να το χαρούν περισσότερο. Ο γιος μου πάντως μου είπε ότι ο «Ψεύτατωρ» ήταν πολύ κακός και θέλησε να βγάλει φωτογραφίες με τους συντελεστές.

Άρα; Approved!

Όλες οι πληροφορίες για την παράσταση βρίσκονται εδώ.

 

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.