Παύλος Παυλίδης & B-movies στο Gagarin

Παύλος Παυλίδης & B-movies στο Gagarin

Δεν είναι review συναυλίας... Είναι απλά εκπεφρασμένη η ανάγκη να μιλήσουμε λίγο για το φαινόμενο του Παύλου Παυλίδη και τις συναυλίες που εξακολουθεί να μας προσφέρει. Τον ακολουθήσαμε λοιπόν, για άλλη μια φορά, μιας και ό,τι και να συμβαίνει σε αυτήν την πόλη, όταν έχει συναυλία ο Παύλος, όλα σταματάνε να έχουν ενδιαφέρον...

Ο Παύλος βρίσκεται σε μια εξαιρετική στιγμή της καριέρας του, γεγονός αυταπόδεικτο από τη συναυλία στο Gagarin την άνοιξη που μας πέρασε, που συνεχίστηκε με το καταιγιστικό και -ίσως- το καλύτερο live του το φθινόπωρο στην Τεχνόπολη. Κάθε φορά είναι η τελευταία φορά λέω... Αλλά το μαγικό στην όλη υπόθεση είναι ότι ενώ πας να δεις κάτι που έχεις δει και βιώσει πολλές φορές, κάθε φορά καταφέρνει να σε κάνει να ανακαλύπτεις από την αρχή γιατί αγαπάς αυτόν τον άνθρωπο.

Ναι είναι οι μνήμες από την εποχή των Ξύλινων Σπαθιών, αξεπέραστες και πολύτιμες, είναι η στιχουργία που δεν μπορείς να την προσπεράσεις, αφού εκεί βρίσκεται όλο το νόημα της μουσικής του Παύλου, είναι η εφηβική και μαγική ενέργεια του ίδιου στη σκηνή, ο τρόπος που οπτικοποιεί κάθε λέξη που λέει, που σε κάνει να χορεύεις σα να μην υπάρχει αύριο, που τα λόγια σε ταξιδεύουν και χτυπάνε κατευθείαν στο κέντρο. Του μυαλού, της ψυχής και του συναισθήματος.

Αλλά πάνω από όλα είναι η σχέση που έχει ο ίδιος με το κοινό που τον παρακολουθεί. Αυτή η μυστηριακή σχέση που μας κάνει για πάνω από δέκα χρόνια να μη χάνουμε στιγμή την ευκαιρία να τον δούμε ζωντανά, σε όποια πόλη ή νησί κι αν βρίσκεται. Μια σχέση που με τη συνέπεια και την ποιότητα του τιμά και αυτό εκτιμάται από τον κόσμο που τον ακολουθεί. 

Για αυτό αν έχετε οποιαδήποτε απορία ή περιέργεια απλά περιμένετε την επόμενη φορά. Και μπορείτε απλώς να περάσετε μια βόλτα από αυτό το μουσικό σύμπαν. Ίσως μετά από αυτό να μην καταφέρετε να βγείτε ξανά... Εμείς κάθε φορά κάνουμε κανά τρίημερο να συνέλθουμε!

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.