Παρακολουθήσαμε τη μουσική παράσταση των Aggeliki Toubanaki & the Buzz Bastardz και η Christiane Karam

Παρακολουθήσαμε τη μουσική παράσταση των Aggeliki Toubanaki & the Buzz Bastardz και η Christiane Karam

Την Τρίτη 28 του Ιούνη μετά από μια θεαματική καταιγίδα συναντήσαμε τη γεμάτη θέρμη Βαλκανική ενέργεια. Σε ένα μουσικπολιτσμικό σκηνικό δρώμενο. Στην υπαίθρια σκηνή του θεάτρου Δήμου Ζωγράφου, μέσα από μουσικές,  αυτοσχεδιασμούς, φωνητικά παιχνίδια και βοκαλισμούς - σαν να πλημμύρισε το φως της Μεσόγειου μαζί με τις  αποχρώσεις της Ανατολής. Δημιουργώντας μια σύνθεση και μία εμπειρία απελευθερωτική για την ανθρώπινη επικοινωνία. Μετά από σύνορα και νόρμες, σχεδόν θεραπευτική για έναν κόσμο που φλέγεται από τους κατασκευασμένους διαχωρισμούς και από τα φαντάσματά τους.

Στα ηχητικά αυτά παιχνίδια συνέπραξαν οι πολυσχιδής vocalist και ιδιοσυγκρασιακή performer, Αγγελική Τουμπανάκη, οι δεξιοτέχνες και ξεχωριστοί Buzz Bastardz και η διεθνούς φήμης Λιβανέζα vocalist και composer Christiane Karam δημιουργώντας έναν τόπο και ένα μουσικό οδοιπορικό δυνατών συναισθημάτων και υψηλής αισθητικής.

Στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν το συγκρότημα Terra Voce, καθώς και όσοι παρακολούθησαν το εργαστήριο φωνητικού αυτοσχεδιασμού, που συντόνισε η Christiane Karam το περασμένο Σαββατοκύριακο (με 4 τραγούδια βουλγαρικά, τουρκικά, ελληνικά και αρμένικα), βιώνοντας μια ιδιαίτερη εμπειρία.

Όποιος μπορεί να χτίζει γέφυρες, δεν χάνεται. Και την Τρίτη χτίστηκε μια όμορφη πολύ-κουλοτουριστική γέφυρα με εργαλεία τους κώδικες της αισθητικής και μια υπεργλώσσα που δονεί βαθιά τη ψυχή και το σώμα…

 

Το δρώμενο πραγματοποιήθηκε στο υπαίθριο Θέατρο Δήμου Ζωγράφου στο πλαίσιο του Festival Ζωγράφου Music Now 2016! Μέρες μουσικής στην πόλη. Η είσοδος ήταν ελεύθερη με προαιρετική συνεισφορά τροφίμων ή φαρμάκων για το κοινωνικό παντοπωλείο και φαρμακείο του Δήμου Ζωγράφου. Το φεστιβάλ θα συνεχιστεί μέχρι και τις 13/7/2016 με μουσικές προτάσεις από παλαιούς και νέους δημιουργούς. Πληροφορίες εδώ

 

Συντελεστές: Aggeliki Toubanaki & the Buzz Bastardz:

Αγγελική Τουμπανάκη: τραγούδι, Βασίλης Κετεντζόγλου: ηλεκτρική κιθάρα, συνθέσεις,

Παντελής Στόικος: τρομπέτα, καβάλ, Γιάννης Παπαναστασίου: άλτο, σοπράνο σαξόφωνο,

Παρασκευάς Κίτσος: ηλεκτρικό μπάσο, Παπαγιαννούλης Γιάννης: σετ κρουστών,

Γιάννης Αγγελόπουλος: τύμπανα.

Τραγούδι: Christiane Karam (καθηγήτρια Berklee College of Music, coleader στο vocal circle workshop του BobbyMc Ferrin, βραβευμένη συνθέτης).

Εκλεκτοί καλεσμένοι: Βασίλης Κώστας: λαούτο, Terra Voce

Christiane’s Seminar Vocal Group

***Οι φωτογραφίες είναι του Theo Lian Photo

Χριστίνα Θάνου

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.