Είδαμε τους Paradise στο Gagarin

Είδαμε τους Paradise στο Gagarin

Κόντρα στην πεποίθησή μου σχετικά με τον ψυχαναγκασμό της Σαββατοβραδιάτικης εξόδου, χτες έκανα μια εξαίρεση και παρακολούθησα την πολυαναμενόμενη -όπως φάνηκε- για το αθηναϊκό κοινό, επιστροφή του Sivert Hoyem, αυτή τη φορά με το νεοσύστατο σχήμα των Paradise. Και φυσικά ανταμείφθηκα με ενα ιδιαίτερα ζεστό και δυναμικό live και ένα πέραν των προσδοκιών μας κατάμεστο Gagarin.

Η συναυλία ξεκίνησε λίγο μετά τις 22.30 με ένα κοινό ανυπόμονο να ξαναυποδεχτεί τον αγαπημένο Νορβηγό μουσικό, πράγμα φανερό στην ένταση της σιωπής και τα στραμμένα στη δεξιά σκάλα βλέμματα στο τέλος του intro. Δευτερόλεπτα μετά η μπάντα εισέρχεται στη σκηνή με πρώτο τραγούδι το Humiliation, κομμάτι που συμπεριλαμβάνεται στο EP των Paradise που κυκλοφορησε τον προηγούμενο μήνα με τον τίτλο "Yellow" (βλ.στο εξώφυλλο artwork του Malcolm Liepke).

 

Στιγμές και εικόνες που συγκράτησαμε από το Σάββατο της 25ης του Νοέμβρη ήταν, φυσικά η εμφανής χημεία και σχέση αμοιβαίας εκτίμησης του Sivert Hoyem με το ελληνικό κοινό, τόσο στο eye contact και στις ευχαριστίες του προς αυτό οσο και στο αυθόρμητο ρυθμικό χειροκρότημα του δεύτερου σε κάθε ευκαιρία.

Επιπλέον, έντονη στη μνήμη μας θα μείνει ηταν η διαφορετική ερμηνεία του Hoyem στο πιο industrial Head Wound όπου ο Nορβηγός τραγουδιστής κατέβηκε στο ενθουσιασμένο κοινό, για να μας τραγουδήσει «I' m in shock!» κορυφώνοντας με ένα μικρό scream. Δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και στο απόκοσμο και νοσταλγικό Crying, το πιο χαρακτηριστικό του ύφους του κομμάτι, και την καλύτερη και πιο ατμοσφαιρική ίσως στιγμή της συναυλίας, με τον Hoyem να μοιράζεται με το κοινό «το βάρος του κόσμου».

 

Δυνατά σημεία της βραδιάς τόσο η ερμήνεια του 21st century, ενός κιθαριστικού κομματιού σε γρήγορο tempo, όσο και τα ορχηστρικά σημεία στα κομμάτια Gideon Bible και Duchess Seductress.

Τέλος, ιδιαίτερα ξεχωριστή στιγμή του live του Σαββάτου ήταν στο encore, η αφιέρωση του κομματιού Wonderful Life στον «man of this house» κατά τα λόγια του Ηοyem, ο οποίος δεν εννοούσε άλλον από τον εκλιπόντα Νίκο Τριανταφυλλίδη, την «ψυχή» του Gagarin205. Ήταν μια αφιέρωση που έγινε και στο πλαίσιο του εορτασμού των 15 χρόνων λειτουργίας του ξεχωριστού συναυλιακού χώρου της Λιοσίων.

 

Η ενέργεια των Sivert Hoyem και Rob Mc Vey (κιθάρα) σε συνδυασμό με τη ζεστή ανταπόκριση του κόσμου απογείωσαν το χθεσινό live, που αποτέλεσε μια πολύ καλή πρώτη εμφάνιση του supergroup στη χώρα μας.

Αναμένουμε με χαρά τη συνέχεια αυτής της σύμπραξης με ένα ολοκληρομένο LP όσο και με περισότερες εμφανίσεις.

Set list:

0. Intro
1. Humiliation
2. Living it strange
3. Money
4. Gideon Bible
5. Crying
6. Ecstasy
7. Call my name
8. Headwound
9. Duchess Seductress
10. Mary
11. Goodbye 21st Century
12. Riding
13. Wonderful Life
14. I May Not You

 

 

Έστερ Νάνο

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.