Ορέστης του Ευρυπίδη

Ορέστης του Ευρυπίδη

Ο Ορέστης παλεύει με τις Ερινύες μετά το φόνο της μητέρας του Κλυταιμνήστρας. Παλεύει και με έναν κόσμο άπονο και σκληρό έχοντας στο πλευρό του την αδερφή του Ηλέκτρα και το φίλο του Πυλάδη. Τι είναι δίκαιο και τι άδικο; Του αξίζει η τιμωρία ή όχι; Ένας ατέρμονος αγώνας επιχειρηματολογίας περί αυτοδικίας λαμβάνει χώρα στη σκηνή. Ο γνωστός ως «από σκηνής» φιλόσοφος  Ευριπίδης στο έργο του αυτό βομβαρδίζει το κοινό με ποικίλες σκέψεις και ιδέες περί φιλίας, δικαιοσύνης, ελευθερίας αλλά και αντιπολεμικά μηνύματα.

Η σκηνοθεσία λιτή, ανανεώνει το κείμενο χωρίς να το αλλοιώνει. H μουσική με ηλεκτρονική-ροκ διάθεση ταίριαξε απόλυτα τόσo στα χορικά όσα και στα επεισόδια. Οι ερμηνείες απέδιδαν εξαιρετικά τις ψυχολογικές μεταπτώσεις των ηρώων που συχνά ακροβατούσαν ανάμεσα στο τραγικό και το κωμικό. Μια παράσταση-απόδειξη της διαχρονικότητας των αρχαίων τραγικών αλλά και της ικανότητας των σύγχρονων δημιουργών να στέκονται αντάξιοι της αποστολής τους.

 

Αντώνης Μπάτζιος

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.