Ο Τίτος Πατρίκιος στο Ιδιώνυμο

Ο Τίτος Πατρίκιος στο Ιδιώνυμο

Είναι πολύ περίεργο με ένα τρόπο να κάθεσαι απέναντι από τον Τίτο Πατρίκιο και να περιμένεις κάτι να αρχίσει να γίνεται. Τον παρατηρούσα καθώς περιμέναμε να ξεκινήσει η εκδήλωση, στον υπέροχο και ιδιαίτερα φιλόξενο χώρο του Ιδιώνυμου στον Κορυδαλλό, που καθόταν πράος, χαμογελαστός, ευγενικός και περίμενε κι εκείνος. Και σκέφτηκα πώς είναι να είσαι ένας άνθρωπος, με τόση ιστορία και ποίηση χαραγμένη πάνω σου; 

Αμέσως μετά λύθηκαν όλες οι απορίες μου. Ο Τίτος Πατρίκιος ξεκίνησε να μιλάει, να απαντάει σε ερωτήσεις για τα βιβλία του, να λέει ιστορίες από τη ζωή του, να μοιράζει χιούμορ και αισιοδοξία. Έτσι είναι λοιπόν. Όταν το βίωμα έχει ενσταλάξει μέσα σου τόση σοφία και ηρεμία, δεν έχεις άλλο δρόμο από το να μοιράζεσαι με όποιο τρόπο μπορείς όσα έχεις ζήσει.

 

Παρουσιάστηκαν, σε μορφή διαλόγου με τον Γιάννη Μπασκόζο (διευθυντή του περιοδικού «ο Αναγνώστης»), τρια βιβλία του από τις εκδόσεις Κίχλη: Σε βρίσκει η ποίηση, Λυσιμελής Πόθος και Ο Πειρασμός της Νοσταλγίας- Σημειώσεις Καθημερινότητας. Ο κος Πατρίκιος μέσα από αναμνήσεις και θύμησες είναι πλέον σε θέση να μας δείξει που, πως και πότε μπορεί να τον έχει βρει ένα ποιητικό έργο, μπορεί να δώσει παράλληλα μια συλλογή αποκλειστικά ερωτικής ποίησης και ακόμα να γράψει ένα απάνθισμα σταχυολογημένων σκέψεων και σημειώσεων που κράταγε καθημερινά και πάντα, όπου και αν βρισκόταν.

Τα τρία αυτά βιβλία αποτελούν συνολικά μια ολοκληρωμένη προβολή της ποιητικής οντότητας του πιο ώριμου Πατρίκιου, όσο και του χαρακτήρα του όπως διαμορφώθηκε μέσα στα χρόνια. Ο ερωτικός, καθημερινός και ποιητικός Τίτος Πατρίκιος είναι ακόμα παρών με όλες του τις δυνάμεις σε τρεις συλλογές απαράμιλλης ομορφιάς κι εσωτερικής δύναμης. Ίσως ο τελευταίος από τους αγαπημενους μας μεγάλους ποιητές, που ακόμα και σήμερα βρίσκει το δρόμο να συνδεθεί με το γίγνεσθαι, να συνδιαλεχθεί με το κοινό του. Ένας ποιητής που ταξιδεύει την ποίησή του όπου μπορει και όπως μπορεί, κάνοντας το ασφυκτικά γεμάτο Ιδιώνυμο, όλους τους παρευρισκόμενους να κρατούν στα χέρια τους από ένα βιβλίο. 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.