Ο Παύλος Παυλίδης και οι B Movies στο Σταυρό του Νότου

Ο Παύλος Παυλίδης και οι B Movies στο Σταυρό του Νότου

Είναι πια γεγονός πως όσο μικραίνει ο Παύλος Παυλίδης γύρω ο κόσμος μεγαλώνει! Ο Παύλος είναι μια αυταπόδεικτη αξία, έχουμε γράψει αρκετές φορές για αυτόν και παρόλα αυτά κάθε φορά που τον παρακολουθούμε ζωντάνα, μας γεννά μια νέα ανάγκη να μιλήσουμε για εκείνον.

Φωτογραφίες Κατερίνα Σβορώνου

Κάθε Παρασκευή του Νοέμβρη εμφανίζεται στο καθιερωμένο ραντεβού με το κοινό του, στο Σταυρό του Νότου. Ο Παύλος την Παρασκευή βγήκε πιο «ηλεκτρικός» και «ηλεκτρισμένος» από ποτέ. Όταν το δεύτερο τραγούδι του live είναι απευθείας Ξύλινα Σπαθιά (δε θα προδώσουμε setlist σε καμία περίπτωση) και η κατάσταση δυναμιτίζεται επικίνδυνα, δεν μπορείς να κάνεις πολλά. Απλά αφήνεσαι στη μουσική.

 

Η βραδιά συνεχίζεται δυναμικά, με ένα εξ ολοκλήρου και απροσδόκητα χορευτικό και «σπαθέικο» πρόγραμμα, με όλα -μα όλα- τα αγαπήμενα τραγούδια, και από την προσωπική του δισκογραφία φυσικά, να μας «κατακλύζουν». Το έχω ξαναπεί, θα επαναληφθώ: ο τρόπος με τον οποίο ο Παύλος σχετίζεται με το κοινό του όλα αυτά τα χρόνια είναι ΜΑ-ΓΙ-ΚΟΣ. Για αυτό έχει πιστούς φαν και το ξέρει, είναι παραπάνω από τίμιος στις εμφανίσεις του, δεν απογοητεύει ΠΟΤΕ, ανακατεύει κάθε φορά την τράπουλα και παραδίδει εμφανίσεις που μετά παραμίλας για μέρες (κι ας τον βλέπεις κάθε Παρασκευή). Ο Παύλος Παυλίδης με αξιότατους συνοδοιπόρους τους B Movies (Τόλης Δεληγιάννης – μπάσο, Ορέστης Μπενέκας  –  πλήκτρα, Δημήτρης Οικονόμου – τύμπανα, Αλέκος Βουλγαράκης – ηλεκτρική κιθάρα) είμαι πεπεισμένη ότι διανύει την καλύτερη περίοδό του.

Η πρότασή μας είναι αδιαμφισβήτητη: πηγαίνετε μια βόλτα από το Σταυρό του Νότου, φτάστε έγκαιρα στο χώρο για να βρείτε τη θέση σας (καθώς ο κόσμος είναι εκεί από νωρίς). Θα ακούσετε όλα τα τραγούδια που αγαπάτε, πιο γρήγορα και ροκ από ποτέ, θα πιείτε ένα ποτό παραπάνω γιατί το συναίσθημα θα χτυπήσει ευαίσθητα σημεία, θα χτυπήσετε κατά λάθος το διπλανό ή το μπροστινό σας μέσα στον έξαλλο χορό (αλλά δε θα τον νοιάξει γιατί χορεύει και αυτός), θα ξεχάσετε που πάτε και από που ήρθατε για τρεις ώρες τουλάχιστον. Μετά θα μπορέσουμε να συζητήσουμε ό,τι θέλετε! 

Το μόνο που μπορώ να προδώσω είναι ότι έχουμε νέο τραγούδι, εμπνευσμένο από μια φωτογραφία του Γιάννη Μπεχράκη, με έναν πρόσφυγα να κρατά αγκαλιά το παιδί του. «Όμως δεν γίνεται να κάνω πως δεν είδα, τον άνθρωπο που περπατά με το παιδί του αγκαλιά, μέσα στου κόσμου αυτού την άγρια καταιγίδα»

Και η φωτογραφία του Γιάννη Μπεχράκη:

 

Ευχαριστούμε πολύ την Κατερίνα Σβορώνου για τις φωτογραφίες από τη ζωντανή εμφάνιση του Παύλου Παυλίδη & των B Movies στο Σταυρό του Νότου την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου!

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.