Νέο LP για την Kid Moxie

Νέο LP για την Kid Moxie

Μετά από τρία χρόνια προετοιμασίας,  κυκλοφόρησε το νέο LP της Kid Moxie, κατά κόσμον Έλενας Χαρμπίλα, η οποία ζει και δημιουργεί στο Λος Άντζελες. Ατμοσφαιρικά φωνητικά, ποπ διάθεση, νοσταλγικές μελωδίες και άρωμα περασμένων δεκαετιών, σε ένα άλμπουμ, το οποίο φέρει για όνομα έναν αριθμό: “1888”. Πρόκειται για χρονολογία, η οποία για την Έλενα έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά: “Ήταν μια χρονιά, που με έχει διχάσει με το φως και το σκοτάδι της. Ήταν τότε που εμφανίστηκε ο Τζάκ ο Εντεροβγάλτης στο βικτωριανό Λονδίνο. Ήταν μια πολύ καλή χρονιά για τη ζωγραφική του Βαν Γκογκ αλλά μία πολύ κακή χρονιά για τον ίδιο, καθώς έκοψε το αυτί του. Τότε ιδρύθηκε η Kodak και πραγματοποιήθηκε η πρώτη μουσική ηχογράφηση”, μας λέει.

Η Έλενα Χαρμπίλα ήδη μετρά πάνω από μία δεκαετία στα μουσικά και στα κινηματογραφικά δρώμενα του Λος Άντζελες. « Κυνηγάω αυτό που θέλω. Πρέπει να δημιουργήσεις το δικό σου πεπρωμένο σε έναν χαοτικό χώρο, όπως ο χώρος του θεάματος στο Λος Άντζελες». Και ακολουθώντας ακριβώς αυτή της τη συμβουλή η Έλενα έχει ήδη συνεργαστεί με τον Al Pacino, τον Angelo Badalamenti και τον David Lynch.

Από το άλμπουμ έχουν ξεχωρίσει το δυναμικό "Lacuna"

 To νοσταλγικό "The Bailor"

Tο μυστηριώδες "Museum Motel"

Kαι το "Mysteries of Love" το γνωστό θέμα της ταινίας “Blue Velvet”, σε στίχους David Lynch και μουσική του Angelo Badalamenti. Κι εδώ έγκειται η συνεργασία της Έλενας Χαρμπίλα με τον Badalamenti, καθώς οι δυο τους επεξεργάστηκαν μαζί αυτή τη νέα, σαφώς πιο σύγχρονη εκδοχή του τραγουδιού.

Το άλμπουμ “1888” κυκλοφορεί σε βινύλιο από την Undo Records (http://undorecords.bigcartel.com/product/lpun48-kid-moxie-1888).

Ελευθερία Πάντζιου

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.