Είδαμε τη Natalie Portman, ως «Jackie»

Είδαμε τη Natalie Portman, ως «Jackie»

Στον απόηχο της δολοφονίας του πρόεδρου της Αμερικής, JFK., το 1963, η γυναίκα του, Jackie, ζει τέσσερις δραματικές μέρες ανάμεσα σε φίλους και εχθρούς -ύποπτους και υποκριτές, συγγενείς και μοχθηρούς κόλακες- που κατοικούν μαζί της στο Λευκό Οίκο αναμένοντας την κηδεία του συζύγου της. 

Οι βιογραφίες διασημοτήτων αποτελούν πάντοτε ένα μεγάλο στοίχημα για όποιον αποφασίσει να τις μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη.
Στην περίπτωση του «Jackie» το στοίχημα αυτό κερδίζεται.

Η ταινία επικεντρώνεται σεναριακά στις τελευταίες ημέρες πριν την κηδεία του JFK και στο κλίμα που επικρατούσε στο Λευκό Οίκο, χαρίζοντάς μας μία εκπληκτική ερμηνεία από τη Natalie Portman, που σε ορισμένα σημεία μάλιστα, κάνει το θεατή να ξεχνάει αν παρακολουθεί κινηματογραφικό έργο ή πλάνα αρχείου της εποχής.
O ευφυής τρόπος αφήγησης, η cinematography με έντονες εναλλαγές λήψεων από σκηνές σε «ασπρόμαυρο» -που στρατολογήθηκαν για να δώσουν μία ντοκιμαντερίστικη περιγραφή- και η πλήρης ταύτιση του σεναρίου με τα σκηνικά της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου και τα αντίστοιχα κουστούμια, κάνουν την ταινία του Pablo Larraín να ξεχωρίζει από κάθε άλλη απόπειρα βιογραφικού έργου στη σύγχρονη ιστορία του κινηματογράφου.

Ρεσιτάλ ερμηνείας, λοιπόν, από τη Natalie Portman και ρεσιτάλ μόδας για μια εποχή που «έκτισε» πάνω στη Jackie τις τάσεις και τις επιταγές της.


Οι τρεις υποψηφιότητες για Oscar που πήρε η ταινία -Α' Γυναικείου ρόλου (Natalie Portman), κοστουμιών και μουσικής επένδυσης (Mica Levi)- είναι παραπάνω από δίκαιες.

 

Σύνταξη: #Omiros #BreakfastAtNeptune #ConiOnAir.

Coni-ΟnAir: Τhe Music Radio

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.