Μήπως υπάρχουν δράκοι τελικά;

Μήπως υπάρχουν δράκοι τελικά;

Τι γίνεται όταν ξυπνάς ένα πρωί και βρίσκεις στο δωμάτιό σου ένα δράκο; Δεν ξέρεις πως, δεν ξέρεις από πού ήρθε, μόνο ότι είναι γλυκύτατος!  Αυτό έπαθε ο μικρός Λέανδρος ένα πρωί, καθώς βρέθηκε να παίζει κυνηγητό στο δωμάτιό του με ένα δράκο!. Μόνο που υπάρχει ένα πρόβλημα: Ο δράκος μεγαλώνει και μεγαλώνει και μεγαλώνει… Ο Λέανδρος τρέχει να το πει στη μαμά του αλλά εκείνη δεν βλέπει ούτε δράκο, ούτε τίποτα… και του λέει ότι δράκοι δεν υπάρχουν!  Ο Λέανδρος προσπαθεί να πείσει τη μαμά του ότι δράκοι υπάρχουν και παραϋπάρχουν αλλά μάταια! Κάτι λείπει και η μαμά του δεν βλέπει τον δράκο κι εν τω μεταξύ ο δράκος όλο και μεγαλώνει… Τι να ‘ναι αυτό; Και τι χρειάζεται αυτός ο δράκος για να σταματήσει να μεγαλώνει επιτέλους; Μήπως και τα δύο μυστήρια έχουν μία πολύ απλή απάντηση; Ίσως κάτι που πηγάζει από μέσα μας;

Οι απαντήσεις κάθε Κυριακή, στο Θέατρο Προσκήνιο. Το Κουκλοθέατρο Καραμπόλα, μια παρέα κεφάτη, έχει ετοιμάσει μία παράσταση με μεράκι, για παιδιά από τριών ετών και πάνω, εμπνευσμένη από το παραμύθι του Τζάκ Κέντ, «Δεν υπάρχουν δράκοι». Θεατρικότητα, κίνηση, χιούμορ και πανέμορφη μουσική από την ελληνική λαϊκή παράδοση. Νανουρίσματα και παιδικά τραγουδάκια ερμηνευμένα συνοδεία κιθάρας και κρουστών θα σας θυμίσουν ίσως τη δική σας παιδική ηλικία. Τότε που οι σκέψεις ήταν λιγότερο περίπλοκες αλλά πολύ, πολύ αληθινές. Μην ξεχνάτε άλλωστε (το λέω για να το θυμάμαι κι εγώ) ότι τα πιο απλά πράγματα είναι και τα πιο σημαντικά!

Αφού βρείτε τις απαντήσεις ο μικρός Λέανδρος θα έρθει να σας χαιρετήσει, ενώ ο γλυκός δράκος θα πετάξει πάνω από τα κεφάλια σας!

Διασκευή, κατασκευή κούκλας: Φεβρωνία Ρεϊζίδου

Παίζουν: Φεβρωνία Ρεϊζίδου, Αγγελική Βλασοπούλου, Χριστίνα Στουραΐτη, Λαμπρινή Αρβανιτίδου, Γιώργος Καψάλης

Κρουστά: Λαμπρινή Αρβανιτίδου, Κιθάρα: Γιώργος Καψάλης 

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση εδώ.

 

 

Ελευθερία Πάντζιου

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.