Μια βραδιά με τον Καρούζο | (κριτική - φαντασία)

Μια βραδιά με τον Καρούζο | (κριτική - φαντασία)

Ήταν κάτι σαν πρωταπριλιάτικο ψέμα πριν την ώρα του, ενδεικτικό του πνεύματος διαρκούς ανατροπής που ανακαλύψαμε ότι το χαρακτηρίζει, η πληροφορία πως το πολυδιάστατο δρώμενο «από τί υποφέρετε; από Ύπαρξη» θαολοκλήρωνε τις παραστάσεις του τις τρεις τελευταίες ημέρες της εβδομάδας που κατέληγε στην πρωταπριλιά. Αντιθέτως επαναλαμβάνει τις παραστάσεις του τα ΠΣΚ από τις 13 ως τις 29 Απριλίου.

Το δρώμενο είναι αφιερωμένο στον ποιητή Νίκο Καρούζο (1926-1990), τον λόγο του οποίου μεταφέρουν ακέραιο οι συντελεστές σε μια βραδιά που έχει έντονο το στοιχείο της ευρηματικότητας και της έκπληξης. Για τον λόγο αυτό θα ήταν μάλλον άτοπο να πούμε πολλά περιγραφικά, αφού, όπως είχε πει και ο ποιητής και θα ακούσετε μεταξύ αρκετών άλλων:“Όλα είναι μες στην έκπληξη, κι αφού συμβαίνει αυτό, δεν έχουν ανάγκη το λουτρό της κριτικής".

Βέβαια το να γράψεις κάτι που να έχει νόημα σχετικά με μια παράσταση χωρίς να κάνεις κριτική και χωρίς να αποκαλύψεις το περιεχόμενό της είναι μια μάλλον δύσκολη άσκηση. Παρόλα αυτά, έστω και με κίνδυνο να πλησιάσει τον μυστικισμό ή τη διαφήμιση, μπορεί να βρεθεί μία κρυπτική διατύπωση που όμως να διεκδικεί και θετική τιμη αληθείας, π.χ.: αν και σε διαμέρισμα πέμπτου ορόφου, το δρώμενο περιλαμβάνει κολύμβηση.

Στην παράσταση έντονο είναι το στοιχείο του χιούμορ, για το οποίο όμως οι συντελεστές έχουν κάνει πολύ σοβαρή προετοιμασία, κινούμενοι με επιτυχία μεταξύ διαφορετικών εκφραστικών μέσων: χορός, τραγούδι, κίνηση, φασίνα, ισορροπία, και φυσικά απαγγελία. Την γενική σύλληψη, χορογραφία και σκηνοθεσία έχει κάνει η Μαρία Γοργία, η οποία συμπρωτ-αγωνίζεται για να βγει η βραδιά μαζί με την υψίφωνο Λητώ Μεσσήνη και την χορεύτρια Δάφνη Σταθάτου. Ηχορογραφία είναι απαιτητική και η εκτέλεσή της νομίζω μια καλή στιγμή σύγχρονου χορού. Μαζί τους συμμετέχει ομάδα αφιερωμένων συντελεστών.

Το δρώμενο λαμβάνει χώρα στον χώρο Αμάλγαμα, στο βαθύ πολυπολιτισμικό κέντρο της Αθήνας στην οδό Μενάνδρου 47, τόσο κοντά και ταυτόχρονα τόσο μακριά από το Εθνικό Θέατρο, δίπλα σε ένα ινδικό εστιατόριο λίγο μετά την αφετηρία του λεωφορείου Γ18. Απαραίτητη είναι η τηλεφωνική κράτηση στο 6944686991 και στο 6975619682.

Η είσοδος είναι ελεύθερη με συνεισφορά και αν και η παραγωγή επιχορηγείται από το ΥΠΠΟΑ στην έξοδο μπορείτε αν θέλετε να ενισχύσετε τους συντελεστές που κάνουν τα πάντα για εσάς. Εν πάσει περιτπώσει, αν δεν σας αρέσει, δεν μπορείτε να ζητήσετε τα λεφτά σας πίσω. Καλό είναι πάντως να προσέλθετε με ανοιχτό μυαλό για να το απολαύσετε.

Επίσης φροντίστε να είστε ευπαρουσίαστοι, γιατί ίσως χρειαστεί να συμμετάσχετε και λίγο στην παράσταση, οπότε όλοι θα σας παρακολουθούν, αλλά μη φοβάστε, δεν είναι και τόσο τραγικό, το κάναμε και αυτό, επιζήσαμε.


Πρακτικές πληροφορίες
Χώρος Αμάγαλμα: Μενάνδρου 47, 5ος όροφος, Αθήνα.
Από 1 Μαρτίου 2018, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.
Ώρα έναρξης 21.00 / διάρκεια: από 75 λεπτά . Είσοδος ελεύθερη με συνεισφορά, Ο χώρος υποδέχεται αυστηρά έως 45 άτομα.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.