Μια αληθινή diva

Μια αληθινή diva

Πολλές φήμες ακούγονται για τη γνωστή ποπ σταρ Lady GaGa. Άλλες καλές, άλλες όχι και τόσο. Εγώ, ως μια συνηθισμένη έφηβη, είχα την εμπειρία να τη δω από κοντά, στη ζωντανή συναυλία της στο Ο.Α.Κ.Α. , στην Αθήνα και να σχηματίσω τη δική μου άποψη για αυτή τη νέα καλλιτέχνη.

Καταρχάς, να δηλώσω ότι μέχρι και φέτος όταν με ρώταγε κάποιος τί γνώμη είχα για τη Lady GaGa, έδινα μάλλον αυτή την απάντηση: «Εμ, ντάξει είναι , υποθέτω..κάποια τραγούδια της μου άρεσαν, παλιά..» Αυτή η απάντηση, ομολογώ, ότι είναι αρκετά αναληθής, καθώς, όχι μόνο έχω πάνω από δυο άλμπουμ της στο κινητό, αλλά ξέρω τα λόγια τόσο καλά που και τυχαία να ακούσω κάποιο στο ραδιόφωνο θα τζαμάρω τόσο άγρια… από μέσα μου. Δυστυχώς, ήμουν ένα «κρυφό» Μικρό Τερατάκι. Αυτό όμως άλλαξε μετά τη live performance της στο Ο.Α.Κ.Α στις 19 Σεπτεμβρίου.

Έκανε τρομερή εμφάνιση από την αρχή! Μπορώ να παραδεχτώ σίγουρα ότι η τύπισσα ξέρει να κάνει live εμφανίσεις. Τι χορευτικά! Τι κουστούμια! Τι μουσικά σόλο! Τα τραγούδια της, τόσο ίδια, μα τόσο διαφορετικά! Είναι αλήθεια ότι δεν μπορούσα να πάρω τα μάτια μου από πάνω της. Πωπω! Η Lady GaGa, ήταν αλήθεια εκεί, μόνο λίγα μέτρα μακριά μου! Τι όμορφη! Wow! Τσέκαρε, χορεύει με τόσο ψηλά τακούνια..πως στο καλό κρατιέται όρθια;! Μα τι φοράει;

Ένα έχω να πω, γι αυτούς που ήταν εκεί και είπαν ότι ήταν playback, δεν έχουν ιδέα. Το playback έπαιζε από πίσω και τα όργανα κι η GaGa από πάνω! Άκουσα τη φωνή της και δεν ήξερα πραγματικά τι να πω. Θυμάμαι, ευχόμουν να είχα κι εγώ μια τέτοια απίστευτη φωνή. Αν είχα, δε θα μίλαγα ποτέ, θα τραγουδούσα συνέχεια, θα έλεγα τα πάντα τραγουδιστά: «Καλάάάά είμαι εσύύύύ;» «Μου πε-ρνάς την κε-τσαααπ;» «Όοοχι γιατρέέέ μου, πήηηγα χτες!»  Πραγματικά, τραγουδούσε καταπληκτικά. Το ήξερα αυτό, όμως τα live είναι διαφορετικά από τα ηχογραφημένα κομμάτια. Εκεί άκουσα τη Stefani Germanotta κι ήταν υπέροχη!  Ήταν όμως και ανθρώπινη, κι αυτό το απέδειξε στη σκηνή δακρύζοντας, αφού διάβασε ένα γράμμα θαυμαστή. Της πέταξαν και την ελληνική σημαία κι ένιωσε τιμή, σεβασμό και αγάπη.  Ένιωσε αποδεκτή.

Γοητεύτηκα και συγκινήθηκα κι εγώ κι άλλοι φαν από τα λόγια της, για τη χώρα μας, για τους εαυτούς μας, για τη δημιουργικότητα, την ισότητα και την ειρήνη. Την αγάπησα ξανά και ξανά (και, γιατί όχι;). “I know I’m not your average pop star”, είπε, “but I don’t give a fuck!” Είδα μια νέα κοπέλα που δεν φοβάται να σοκάρει, να φωνάξει, να αποδεχτεί και όχι να ανεχτεί το διαφορετικό, αλλά να το αγαπήσει. Όπως τη συμβούλεψαν κι εκείνη, συμβούλεψε εμάς να προσπαθούμε πάντα να φτάσουμε τα αστέρια.

Εκείνη τα κατάφερε και «παντρεύτηκε τη νύχτα». Και για ένα νέο κορίτσι όπως εγώ, είναι μεγάλη παρηγοριά να γνωρίζω ότι κι εκείνη ξεκίνησε από το μηδέν για να κάνει το όνειρο της πραγματικότητα. Έτσι η είκοσι-οχτάχρονη Μητέρα των Τεράτων είναι  κάτι μοναδικό! Γι’ αυτό δικαιολογημένα θα τη χαρακτηρίσω diva. Diva είναι μια έντονη γυναικεία φιγούρα του χώρου του θεάματος,  που βρίσκεται στην ακμή της δόξας και της επιτυχίας. Και τα έχει όλα αυτά, πακέτο με το ξεχωριστό της attitude. Και μπορώ πια, περήφανα να πω, ότι είμαι κι εγώ ένα Μικρό Τερατάκι. Ακούστε με που βρυχάμαι.

Ω, ναι, είμαι κι εγώ διαφορετική.  Και μ’ αρέσει.

Σαβίνα Σπυροπούλου, 17 ετών

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.