Ανταπόκριση από τα πιο φωτεινά Γιάννενα

Ανταπόκριση από τα πιο φωτεινά Γιάννενα

Στην Ελλάδα, ένα γεγονός αφιερωμένο στην τέχνη του φωτός και τις δυνατότητες που μας δίνουν τα νέα μέσα, δεν είχε ξανα υπάρξει.

 

 Πολλές φορές, σε διάφορα και πολυποίκιλα θεάματα έχουμε παρακολουθήσει εγκαταστάσεις φωτός και αυτές είναι συνήθως που μας μένουν, μιας που είναι άμεσα αντιληπτές αλλά και εντυπωσιακές, με αποτέλεσμα να κλέβουν και να κεντρίζουν απόλυτα το ενδιαφέρον του κοινού.

Φανταστείτε τώρα ένα γεγονός αφιερωμένο σε Video Mappings, Projections, Illuminations και Light installations.

 

 Σίγουρα σαν εγχείρημα δεν ήταν εύκολο. Αλλά η επιλογή να ξεκινήσει κάτι τέτοιο στα Ιωάννινα ήταν καθοριστική. Διότι πρόκειται για μια πόλη με ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική, πληθώρα μνημείων και περιοχές φυσικού κάλλους, τα οποία και στόχος είναι να αναδειχθούν κατάλληλα μέσα από αυτό το γεγονός, όπως και οι περιοχές του ιστορικού και εμπορικού κέντρου των Ιωαννίνων.

 Τα Ιωάννινα, έχουν αποδείξει και στο παρελθόν ότι δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις μεγαλύτερες πόλεις, δίνοντας ενεργά το παρόν σε μεγάλα project, σημαντικές καλλιτεχνικές δράσεις και μεγάλα φεστιβάλ. Τώρα είναι έτοιμα να συστήσουν στο κοινό και το πρώτο Light Festival στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια. Το Luminous Ioannina Light Festival θα λάβει χώρα στα Ιωάννινα από τις 29 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2014.

 Κάτοικοι αλλά και επισκέπτες των Ιωαννίνων θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι θα δημιουργήσουν στην καρδιά της πόλης έργα γεμίζοντας φως την πρωτεύουσα της Ηπείρου.

 Το Luminous Light Festival, το οποίο θα «φωτίσει» με τον δικό του τρόπο εμβληματικά τοπόσημα της πόλης, μέσα από μια ειδικά σχεδιασμένη διαδρομή οκτώ στάσεων από την κεντρική πλατεία της πόλης μέχρι και τη γραφική περιοχή της λίμνης Παμβωτίδας, θα μετατρέψει τα Γιάννενα σε έναν νέο γιορτινό προορισμό.

 

http://luminousfestival.gr/el.html

Ηλίας Χατζηχριστοδούλου

 
 

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.