Κώστας Μουρσελάς: Πιο επίκαιρος από ποτέ!

Κώστας Μουρσελάς: Πιο επίκαιρος από ποτέ!

Πως είναι δυνατόν ένα έργο που γράφτηκε πριν από  40 περίπου χρόνια και πρωτοπαρουσιάστηκε στο θεατρικό σανίδι το 1973, να είναι σαν να γράφτηκε χθες;  Φταίει που ο άνθρωπος δεν αλλάζει ή μήπως η Ελλάδα παραμένει ίδια;

«Ω! Τι Κόσμος Μπαμπά» αναφωνεί ο Κώστας Μουρσελάς, μετά από 40 χρόνια στην παράσταση που ανεβαίνει στο Θέατρο Προσκήνιο από μία εξαιρετική ομάδα ηθοποιών. Με ελάχιστες παρεμβάσεις του ιδίου του συγγραφέα στο κείμενο και με νέα πρωτότυπη μουσική, γραμμένη από τον Κώστα Χαδούλη (ο οποίος ερμηνεύει και στο πιάνο), παραμονές  εκλογών, η παράσταση είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.

Μικρές ιστορίες που αφορούν στη ζωή του καθενός από εμάς,  μας μεταφέρουν από τα πολυτελή σαλόνια, στα παγκάκια των αστέγων, από τα σπίτια των μοναχικών ανθρώπων, στην κίνηση των δρόμων. Μία πολύβουη κοινωνία, αιχμάλωτη του χρήματος, του καταναλωτισμού, της πολιτικής. Μία οξύτατη, κοινωνική σάτιρα, που χρησιμοποιεί τα διαφορετικά θεατρικά είδη, της επιθεώρησης, του μιούζικαλ, του μπουλβάρ, της οπερέτας, και της κωμωδίας χαρακτήρων, δίνει συγκίνηση και γέλιο.

Την παράσταση έχουν ήδη απολαύσει Αθηναίοι, που το 1973 δεν κατάφεραν να τη δουν, καθώς δεν εξασφάλισαν τότε το πολυπόθητο εισιτήριο! 

 

ΚΩΣΤΑ ΜΟΥΡΣΕΛΑ - Ω! ΤΙ ΚΟΣΜΟΣ ΜΠΑΜΠΑ

Σκηνοθεσία -Εικαστική Σύνθεση: Νίκος Χατζηπαπάς

Μουσική: Κώστας Χαδούλης

Χορογραφίες: Λήδα Αλεξανδρή, Βαλεντίνη Βεργοπούλου

Video Art : Ισμήνη Πέπε

Φωτογραφίες: Alex Kat

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Ελένη Φίλιππα

Γιώργος Γιανούτσος 

Κατερίνα Βαρδακαστάνη

Κωστής Σαββιδάκης

Τσαμπίκα Φεσάκη

Εύα Αλεξανδρή

Πάνος Λαμπρίδης

Χρύσα Μαρκατά

Δημήτρης Κακαβούλας

Νίκος Χατζηπαπάς

Παραστάσεις : Από 28/11/2014

Παρασκευή, Σάββατο 21:00 & Κυριακή 19:30

Γενική Είσοδος: 12 € / Μειωμένο: 10 €

ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

Καπνοκοπτηρίου 8 & Στουρνάρη

Τηλ. Κρατήσεων: 2108211855 

Ελευθερία Πάντζιου

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.