Η πλούσια παρακαταθήκη των Church of the Sea

Η πλούσια παρακαταθήκη των Church of the Sea

Υψηλού επιπέδου σκοτεινό rock. Να ποιές είναι οι λέξεις εκείνες που θα μπορούσαν να χαρακτηρίσουν όσα συνέβησαν στην Αγγλικανική εκκλησία του Αγίου Παύλου στη Φιλελλήνων την περασμένη Παρασκευή.

Κι αυτο γιατί το αθηναϊκό συγκρότημα Church of the Seaμε ήχο που παραπέμπει σε Amenra, επιβεβαίωσε την εικόνα μιας μπάντας πολλά υποσχόμενης. Συστήνοντας μας το πρώτο album τους με τίτλτο Odalisque το συγκρότημα επενδύει στα καθαρά, υπνωτικά γυναικεία φωνητικά του και το χτίσιμο μιας ατμόσφαιρας με πολύ προσεγμένα up & downs σε ένταση και έκταση.

Το φερώνυμο κομμάτι αλλά και το φαζαρισμένο Mirrors ξεχώρισαν για τη δύναμη της σύλληψής τους, ενώ το Raindrops παίχτηκε με τρόπο που ανέδειξε το βάθος του ήχου και το Preparation ενείχε μια δομή ιδιαίτερα «θρησκευτική» στην εκτέλεσή του, δίχως το τελευταίο στοιχείο να αφαιρεί κάτι από τη συνολική δημιουργική οπτική που αφήνει παρακαταθήκη για εξαιρετικά ενδιαφέροντα πράγματα στο άμεσο μέλλον.

 
 

Στο πλευρό τους οι Moon Moth στάθηκαν σε αρκετά καλό επίπεδο, υπηρετώντας το theatrical dark pop δια της ενδιαφέρουσας συνύπαρξης κλασικής κιθάρας με το ηλεκτρονικό ηχόχρωμα των synths, αναδεικνύοντας με τον δέοντα τρόπο τον ανώτερο όπως έχει διαμορφωθεί ως τώρα, πιο μεστό, δημιουργικό σκοπό των προααναφερθέντων Church of the Sea.

 
 

Φωτογραφίες: Αφροδίτη Ζαγγανά

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.