Η Απρόσμενη Αρετή της Αφέλειας

Η Απρόσμενη Αρετή της Αφέλειας

Ο Αλεχάντρο Ινιαρίτου μετά από πολύ δυνατές ταινίες (Amores Perros, Grams, Βαβέλ…) έρχεται να ανεβάσει τον πήχη ακόμη ψηλότερα. Υποκειμενική μας άποψη, αυτή είναι η καλύτερή του… Παρακολουθώντας τη συχνά αναρωτήθηκα αν πρόκειται για μια βιογραφική μεταφορά της ζωής και της καριέρας του Μάικλ Κήτον ή αν ο πρωταγωνιστής είναι ένα απλά φανταστικό πρόσωπο…
Στο Birdman ο Ρίγκαν Τόμσον ανεβάζει μια φιλόδοξη παραγωγή στο Μπρόντγουεϊ ενώ παράλληλα παλεύει μετη φθορά, το γήρας, τη φιλοδοξία και την οικογένειά του, καθώς και με ένα ήρωα -τον Birdman- που είχε υποδυθεί κάνοντας μάλιστα θραύση στη δεκαετία του 90. Τον βιώνεις το χαρακτήρα του αυτεξούσιο αλλά και συστημικά μέσα από τους υπόλοιπους που τον πλαισιώνουν.
Μια μαύρη κωμωδία στην κούρσα των Όσκαρ. Λέτε να τα καταφέρει; Το πιθανότερο είναι πως ναι, το σίγουρο όμως είναι, πως -ανεξαρτήτως βραβείων και απονομών- αξίζει να τη δείτε!

 

Μαρία Καρδασιλάρη

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.