Γιώργος Ζαχαρόπουλος: «Κλείσαμε κύκλους» ή ανοίγουμε νέους;

Γιώργος Ζαχαρόπουλος: «Κλείσαμε κύκλους» ή ανοίγουμε νέους;

Το τελευταίο μάλλον ισχύει στην περίπτωση του Γιώργου Ζαχαρόπουλου, του οποίου τη δουλειά ακούσαμε πρόσφατα. Ένας τραγουδοποιός που ταξιδεύει στην ελληνόφωνη όχθη της ποπ ροκ μουσικής και συνδιαλέγεται με έναν γαργαλιστικό τρόπο αλλά και με μια αφοπλιστική ειλικρίνεια στα lyrics του με θέματα σημερινά. Μετά από προφανή επεξεργασία και αφομοίωση εμπειριών, ακουσμάτων, συναισθημάτων και αναμνήσεων αλλά και με μια εφηβική αθωότητα ο Γιώργος Ζαχαρόπουλος διεκδικεί ένα ουσιαστικό στοίχημα με τον ευατό του και τη μουσική του, η οποία έχει σαφείς αναφορές και μια δόση νοσταλγίας σε παρελθοντικούς “ξεκάθαρους” ήχους.

 

Μακριά από κάθε σοβαροφάνεια και προσχήματα ή εμπορικές “επιταγές” και με  όπλο του τον στίχο, μας κλείνει το μάτι τρυπώνοντας στο χώρο του αυτοσαρκασμού και εκφράζοντας τελικά αυτό που νιώθει μέσα από την ιδιαίτερή του ματιά για την “κανονικότητα”. Με το αμφίσημο “Έξω από σένα” τιτλοφορεί το νέο του άλμπουμ και εμείς επιχειρούμε να “ανιχνεύσουμε” την έσω πλευρά του ιδίου. 

Ιδού!

Και μια επίσκεψη στην προσωπική του ιστοσελίδα, για την ακρόαση ολόκληρου του άλμπουμ.

Εύη Μπανταβάνου

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.