Φωτογραφική έκθεση «Decadence» στο Poems n Crimes

Φωτογραφική έκθεση «Decadence» στο Poems n Crimes

Επισκεφθήκαμε και απολαύσαμε την πρώτη ατομική έκθεση φωτογραφίας του Κώστα Καζαντζή με τίτλο «Decadence» στον χώρο του Poems & Crimes. Με ήδη έκδηλο το προσωπικό του βλέμμα και διαμορφωμένο το ιδιαίτερό του ύφος, αποπειράται να καταγράψει τα συναισθήματά του και να τα φέρει στην επιφάνεια. Μέσα από την φωτογραφική απεικόνιση των σκέψεων, των συναισθημάτων και των βιωμάτων είτε του παρελθόντος είτε και του παρόντος, ο καλλιτέχνης βρίσκεται σε μια πορεία αναζήτησης του εαυτού του.

Όπως διαβάζουμε στον καλαίσθητο κατάλογο που συνοδεύει την έκθεση τα θέματα που τον απασχολούν εστιάζουν στην αδυναμία αποδοχής του εαυτού, στην οικογένεια και στη σεξουαλικότητα. Ενώ σχετικά με την ενότητα των φωτογραφιών που εκτίθενται σημειώνει:

«Για την ενότητα “Decadence” επέλεξα να φωτογραφίσω ένα χώρο, ένα διαμέρισμα ιδιαίτερα οικείο σε μένα, που την ίδια στιγμή φαντάζει με τρόπο άγριο, απόμακρο και ξένο. Κι ο λόγος είναι ότι μέσα στους τέσσερις αυτούς τοίχους ο χρόνος είναι πια νεκρός…

…Ίσως η χρήση αλλά και η αμφισβήτηση ενός μέσου όπως η φωτογραφία, τόσο στενά συνδεδεμένου με το εφήμερο, το θνητό, με το χρόνο, να είναι ο μοναδικός τρόπος για να αποδοθεί ουσιαστικά η σύγκρουση δύο κόσμων: του συνειδητού και του ασυνείδητου…

…Αυτό που ξέρω είναι ότι τώρα πια κοιτάζω τις φωτογραφίες και απεγνωσμένα προσπαθώ να πιάσω τις σκούρες πράσινες, καφέ και κόκκινες αποχρώσεις τους, να πασαλειφθώ με μανία μαζί τους, να γίνουμε ένα, να γνωρίσω, να ξεπεράσω τον εαυτό μου…»

 

Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 4 Μαρτίου 2016, ενώ την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση πάνω στη φωτογραφική ενότητα με πυρήνα τον τρόπο με τον οποίο η παρακμή (Decadence), η συνειδητοποίηση της, η τριβή μαζί της αλλά και η ίδια της η καταγραφή είναι απαραίτητο μέσο για την προσωπική εξέλιξη. και ο Κώστας Καζαντζής θα βρίσκεται στη διάθεση όλων για ερωτήσεις.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να βρεις εδώ.

 

 

Παναγιώτης Χαχής

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.