Φοίβος, ο μπάσταρδος γιος

Φοίβος, ο μπάσταρδος γιος

Είκοσι χρόνια (και βάλε) Φοίβος. Δεληβοριάς. Ο γνωστός τραγουδοποιός ανανέωσε το ραντεβού και φέτος στο Passport και αποφάσισε να παρουσιαστεί  κάνοντας, όπως ο ίδιος λέει , μια επώδυνη αποκάλυψη: «Είμαι ο μπάσταρδος γιος».

Πηγαίνοντας στον Πειραιά ξέραμε τι θα ακούσουμε, όμως δεν υπήρχε περίπτωση ο Φοίβος να μη μας ξαφνιάσει. Για τα αυτοβιογραφικά στιχάκια, τις ιστορίες από τα παλιά, τις  χαρακτηριστικές μελωδίες και βέβαια τις αφηγήσεις του δε χρειάζεται να πούμε πολλά. Όμως είναι αδιανόητο να μην επισημάνουμε τον ευρηματικό τρόπο που κλείνει το πρώτο μέρος του προγράμματος αλλά και τις μουσικές εκπλήξεις στο δεύτερο μέρος. Εκεί που ο σκύλος ο  Βαγγέλης συνάντησε τους  ghostbusters και ο Ρακιντζής  «εκείνη που περνάει». Βέβαια, ξεχάστε τις λουλουδούδες  με τα γαρύφαλλα, στο passport  πετάνε αρκουδάκια και χαρτοπετσέτες!  Όσο για το κλείσιμο, Ο Φοίβος Δεληβοριάς γίνεται Φοίβος ο Ντηλιβεράς και με μια κιθάρα παίζει παραγγελιές. Κάθε φορά πηγαίνοντας λέμε πως θα είναι η τελευταία (“Μα πόσες φορές θα δούμε το Φοίβο live;”). Φεύγοντας, κάθε φορά περιμένουμε με ανυπομονησία την επόμενη.

Μαζί του οι ένδοξοι μπάσταρδοι:
Κωστής Χριστοδούλου-πλήκτρα
Σωτήρης Ντούβας-τύμπανα
Yoel Soto-μπάσο
Γιάννης Πουπούλης-κιθάρες, ούτι
Γιάννης Πετρόλιας-ήχος

Ήχος σκηνής:Τάσος Μπότσιος
Φώτα: Χουάν Χριστοδουλάκης

Αντώνης Μπάτζιος

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.