Επιστρέφοντας από το σπίτι του Παπαδιαμάντη // Είδαμε τον Α.Π. στο σπίτι μας

Επιστρέφοντας από το σπίτι του Παπαδιαμάντη // Είδαμε τον Α.Π. στο σπίτι μας

Πόσοι από εμάς δεν επιθυμούν να δουν μια ωραία θεατρική παράσταση, αλλά τελικά επιλέγουν να κάνουν κάτι άλλο, καθώς δεν έχουν την ενέργεια ή τη διάθεση να παρακολουθήσουν ένα "βαρύ" θέμα, όπως είναι συνήθως αυτά των διηγημάτων του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.

Εμείς όμως στο deBòp, είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μια πρωτοποριακή παράσταση ή καλύτερα, ένα θεατρικό παιχνίδι, στο θέατρο "Άβατον", την περασμένη Τρίτη.

Ένας φιλολόγος, μια αρχιτέκτονας, μια μουσικός και μια ενδυματολόγος καλούν εμάς στο χώρο τους και μας ζητούν, όπως μας είπαν, να είμαστε "σαν στο σπίτι μας", όσο εκείνοι υποδύονται διάφορους και ιδιαίτερους ρόλους, δίνοντας ζωή στους χαρακτήρες του Παπαδιαμάντη. Μέσα από αποσπάσματα από πέντε διηγήματα του -«Οι Μάγισσες», «Η Φωνή του Δράκου», «Η Φαρμακολύτρα», «Η Στοιχειωμένη Καμάρα», «Φορτωμένα Κόκκαλα»- οι τέσσερις καλλιτέχνες δημιουργούν μια απίστευτη σύνθεση, όπου κρατάει το θεατή σε εγρήγορση και μεταβαίνοντας μπρος και πίσω, από το μύθο στην πραγματικότητα, καταφέρνουν και να τον συγκινήσουν ή να τον φορτίσουν συναισθηματικά, αλλά και να τον καθησυχάσουν και διασκεδάσουν.

Ο συνδυασμός της εξαιρετικής γλώσσας του Παπαδιαμάντη, με τη ζωντανή μουσική και τον καλοσχεδιασμένο "αυτοσχεδιασμό" των τεσσάρων ηθοποιών, καθορίζει αυτή τη μοναδική παράσταση ως μια απόδειξη ότι το θέατρο θα βρίσκει πάντα τρόπους να μαγεύει το κοινό και να ερεθίζει την περιέργειά του. Όσοι (θα) πάτε, (θα) ξέρετε...

Όλες οι λεπτομέρειες της παράστασης εδώ.

Συνέντευξη με τη σκηνοθέτιδα μπορείτε να διαβάσετε εδώ.
 

Σαβίνα Σπυροπούλου

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.