Είδαμε: WOODKID στο Ηρώδειο | Ένα μοναδικό one man show!

Είδαμε: WOODKID στο Ηρώδειο | Ένα μοναδικό one man show!

Σε ένα μοναδικό one man show εξελίχθηκε η χθεσινή βραδιά στο Ηρώδειο με τον Woodkid και το ρεσιτάλ του, κάνοντας το ρωμαϊκό ωδείο να ηχεί με δυνατούς παλμούς, που όμοιους δύσκολα θυμόμαστε να έχουν υπάρξει ξανά. Η συμμετοχή του κοινού από τις κερκίδες θύμιζε αντίστοιχο ενθουσιασμό αρένας καθώς το οπτικοακουστικό υπερθέαμα δεν άφησε κανέναν παραπονεμένο, πόσο δε τους ξένους φαν του -η πλειοψηφία του κοινού- που έσπευσαν να συναντηθούν με τον μύθο τους. Δυναμική παρουσία, συμφωνικοί ήχοι, κρουστά, visuals και προβολές πάνω στο φόντο της σκηνής του Ηρωδείου, εντυπωσιακοί φωτισμοί που άγγιζαν το μνημείο της Ακρόπολης -ουκ ολίγες φορές ο καλλιτέχνης δήλωσε την εκπλήρωση του ονείρου του να τραγουδήσει κάτω από τον ιερό βράχο- δημιούργησαν για λίγο περισσότερο από μιάμιση ώρα ένα φαντασμαγορικό σύμπαν, επιβεβαιώνοντας πλήρως τον καλλιτέχνη - φαινόμενο, που διαθέτει παγκοσμίως φανατικό κοινό -όχι μόνο της ηλεκτροακουστικής μουσικής- και δικαίως εξυμνείται από τους κριτικούς, ενώ διαθέτει συνεργασίες με μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, όπως η Lana Del Rey, η Rihanna και ο Drake, με σκηνοθέτες όπως ο Steven Spielberg, με γνωστούς χορογράφους και οίκους μόδας, όπως o Louis Vuitton. 

 

Ο πληθωρικός καλλιτέχνης παρουσίασε την πολυαναμενόμενη νέα του δουλειά, "S16", στην οποία θίγει τις δυνάμεις ισορροπίας μεταξύ ανθρώπινου και βιομηχανικού σύμπαντος, τις έννοιες της κλίμακας και της ύλης, την ιδέα της συλλογικής και ατομικής ευθύνης στη δημιουργία ενός κόσμου έτοιμου να καταρρεύσει και στη συνθήκη αυτή η μουσική, εν προκειμένω η δική του, λειτουργεί λυτρωτικά. Συνδυάζοντας μουσική με εικόνα και φως ερμήνευσε και όλες τις μεγάλες του επιτυχίες -από τη δυναμική εισοδό του με το Iron έδειξε από νωρίς τις προθέσεις του για το μουσικό πάρτι που επρόκειτο να ακολουθήσει-  I Love you, Τhe Golden Age, Goliath, Pale Yellow, όλα τα σπουδαία του ήταν εκεί, και για το τέλος Run boy run, Ιn your likeness στο υπέροχο φινάλε με το πιάνο, ξεσηκώνοντας κυριολεκτικά το κοινό στο εκτός προγράμματος ανκόρ του με την απλότητα και την αμεσότητά του. Ωραιότατο θέαμα, σπάνια συναυλιακή εμπειρία, έντονη αίσθηση παλμού και συμμετοχής του κοινού, ελπίζουμε να βρίσκεται σύντομα ξανά κοντά μας για παρόμοιες ηχηρές βραδιές, τις έχουμε ανάγκη!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.