Είδαμε τους The Gathering στο Gagarin 205

Είδαμε τους The Gathering στο Gagarin 205

Ναι, οι The gathering επέστρεψαν στην Αθήνα έπειτα από τόσα χρόνια και κατάφεραν για άλλη μια φορά να μας μαγέψουν. Και η αλήθεια είναι πως όλοι όσοι παρευρεθήκαμε, αδημονούσαμε να μαγευτούμε.

 

Τη συναυλία του Σαββάτου άνοιξαν οι Fragile Vastness, που έπαιξαν κομμάτια από τον καινούριο τους δίσκο, «Perception». Η παρουσία τους ήταν αξιοπρεπής (αν και ωχριούσε μπροστά στο πρώτο όνομα της βραδιάς). Τα φωνητικά της Έλενας Στρατηγοπούλου στο κομμάτι «World Distorted» εντυπωσίασαν ιδιαίτερα. Φαίνεται πως ήταν σωστή η προσθήκη της στο line-up.

 

 

Στις 22:30 βγαίνουν οι The Gathering, τους οποίους το κοινό υποδέχτηκε σαν παλιό φίλο που είχε να δει χρόνια. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με τον post ύμνο τους «Black Light District» με τον οποίο η μπάντα είχε γιορτάσει την ανεξαρτητοποίησή της από την Century Media. Ακολούθησαν τα Paralyzed και Meltdown από το Disclosure τα οποία ηλέκτρισαν την ατμόσφαιρα και στα οποία έγινε εμφανές ότι η φωνή της Silje λάμπει.

 

Αμέσως μετά βγήκαν τα μεγάλα όπλα. Το συγκρότημα έπαιξε μια σειρά από παλιά, κλασικά κομμάτια τους καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος της δισκογραφία του: από το Mandylion (1995) μέχρι το Home (2006). Οι παρευρισκόμενοι έχασαν το μυαλό τους όταν ακούστηκαν οι πρώτες νότες του «Saturnine» και του «Leaves». Ίσως όλοι σκεφτήκαμε, έστω για μια στιγμή, πόσο θα θέλαμε να ακούσουμε τη φωνή της Anneke να ερμηνεύει αυτά τα κομμάτια, αλλά αυτό δεν μας απέτρεψε να τα τραγουδήσουμε στίχο προς στίχο.

Στο κατώτερο τμήμα της setlist βρισκόταν το απόκοσμο «Heroes for Ghosts». Αυτό το δεκάλεπτο ταξίδι φυσικά δεν ήταν αρκετό, αφού όλοι μας απαιτήσαμε την επιστροφή της μπάντας στη σκηνή. Την πρόσκληση αποδέχτηκαν και επέστρεψαν για να μας χαρίσουν δύο ακόμα κομμάτια. Η τελευταία εικόνα που θυμάμαι είναι η μπάντα συνωμοτικά συγκεντρωμένη γύρω από τα Drums που σήμαιναν το τέλος του «I can see four miles» και της βραδιάς.

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.