Είδαμε τους NOMIK και Dzingovic στον Σταυρό του Νότου!

Είδαμε τους NOMIK και Dzingovic στον Σταυρό του Νότου!

Την περασμένη Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου, στον Σταυρό του Νότου, παρακολουθήσαμε μια μουσική συνύπαρξη που είχε πολύ ενδιαφέρον και τιμήσαμε δύο καλλιτεχνικές παρουσίες που αξίζουν πολλή παραπάνω αναγνώριση μετά από τόσα χρόνια εμπειριών και μουσικών αναζητήσεων.

Όλες οι φωτογραφίες είναι παραχώρηση της Jo Gogou (Ιωάννα Γκόγκου)

Τη βραδιά άνοιξε ο Θανάσης Τζίνγκοβιτς με το σχήμα του. Κινούμενος σε indie pop / lofi μονοπάτια, ο Dzingovic, όπως γράφει και η πρώτη επίσημη κυκλοφορία του, κάθε φορά παρουσιάζει ένα act με σφιχτή χημεία μεταξύ των μελών, εξαιρετικό ήχο, ενώ η απόδοση του άλμπουμ είναι τόσο πιστή, που αφήνει τον ακροατή με το στόμα ανοιχτό. Με προφανείς επιρροές από Beck, Mac DeMarco, Connan Mockasin και Kevin Morby, το project του Dzingovic αναδύει μια ονειρική μελαγχολία, αναμειγνύοντας τον σύγχρονο με τον παλιό ήχο. Στο πρόγραμμα, πέρα από τα κομμάτια του πρώτου άλμπουμ, προστέθηκαν και κάποια κομμάτια των Σούπερ Στέρεο, οι διασκευές, αλλά δεν έλειψε και νέο υλικό, που πρόκειται ενδεχομένως να δημοσιευθεί μέσα στο έτος.

 
 

Στη συνέχεια, ανέβηκε στη σκηνή ο NOMIK. Χάρισε στο κοινό μια παρουσία γεμάτη από εκρηκτικότητα και δυναμισμό, προσφέροντας μια πλούσια playlist τόσο από παλιές (από τον δίσκο «Χαρούμενες Φάτσες», από τον αγγλόφωνο δίσκο «I ain't gonna be a King») όσο και νέα τραγούδια από την επόμενη κυκλοφορία του. Ο NOMIK και η μπάντα του, παρουσίασαν ένα πρόγραμμα με ψυχεδελικό background και κοινωνική/ καταγγελτική διάθεση. Η στροφή του NOMIK στον ελληνικό στίχο συνεχίζεται, αφού μάλιστα ανακοίνωσε πως την άνοιξη θα κυκλοφορήσει το νέο του άλμπουμ, από το οποίο έπαιξε αρκετά κομμάτια τη βραδιά του live. Το πρόγραμμα έκλεισε με τον NOMIK και τον Dzingovic στη σκηνή να παίζουν ένα κομμάτι («Αφήστε με στη θάλασσα) από το επερχόμενο άλμπουμ του πρώτου («Πες μου αν ήταν όλα ψέματα»).

Ανυπομονούμε να τους δούμε ξανά είτε ξεχωριστά είτε μαζί!

 
 

NOMIK full band

NOMIK: φωνή, κιθάρα
Τάσος Χαλκίδης: πλήκτρα
Φώτης Καραογλάνης: κιθάρα
Μιχάλης Σεμερτζόγλου: μπάσο
Αντώνης Δούνιας: τύμπανα

ΘΑΝΑΣΗΣ DZINGOVIC full band:

Θανάσης Dzingovic: φωνή, κιθάρα
Εύα Ντούρου: πλήκτρα
Λαμπρινή Γρηγοριάδου: μπάσο
Βασίλης Μπαχαρίδης: τύμπανα
Ιάσονας Οικονόμου: μπάσο

Όλες οι φωτογραφίες είναι παραχώρηση της Jo Gogou (Ιωάννα Γκόγκου)

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.