Είδαμε τους Echo Train & The Road Miles στο Τριανόν

Είδαμε τους Echo Train & The Road Miles στο Τριανόν

Στη γεμάτη από φίλους και φανς αίθουσα του Τριανόν την περασμένη Παρασκευή (23/9), η ώρα πλησιάζει 9:30. Τα φώτα χαμηλώνουν, οι ψυχεδελικές εικόνες της «μεγάλης οθόνης» δίνουν το σήμα και οι The Road miles «βάζουν μπροστά» για ένα ακόμη μουσικό ζωντανό ταξίδι. Παρ'όλο που πρόκειται για μία από τις πλέον αγαπημένες κινηματογραφικές αίθουσες της Αθήνας, η ατμόσφαιρα που δημιουργείται αυτόματα σε προετοιμάζει για ένα επιβλητικό live. Το μπάσο «δυναμίτης», τα ξεσπάσματα του drummer και η σχεδόν υπνωτιστική φωνή της frontwoman, δημιουργούν μια εμπερία απόκοσμα αντριχιαστική. Οι επιρροές και ο ήχος του southern gothic και του psychedelic blues χαρακτήρα των The Road miles, είναι σίγουρα κάτι που έρχεται από το μακρινό παρελθόν για να μείνει στις αθηναϊκές νύχτες. Το σόου κλείνει με το απόλυτα ατμοσφαιρικό «Crossroad» (παρμένο από την πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά τους «Gold and Shadows»), και τη σκυτάλη παραδίδουν στους Echo Train.

 

Σαν από μια άλλη εποχή βγαλμένοι, οι Echo Train, με την καλοδουλεμένη φωνή της frontwoman, καθώς και την έντονη σκηνική παρουσία τους, όπου συνειδητά αναβιώνεται το πνεύμα των χίπις και η εποχή των 60´s, σε μεταφέρουν σε ένα «χωροχρονικό» μουσικό ταξίδι. Τα δυναμικά ξεσπάσματα του μπάσου σε συνδυασμό με τα ψυχεδελικά φωνητικά κάνουν την ερμηνεία τους μοναδική. Οι ξεκάθαρα ψυχεδελικές, garage rock καταβολές τους και οι επιλογές κομματιών ερμηνευμένες και δοσμένες με το προσωπικό ύφος και χαρακτήρα των Echo Train, διαμορφώνουν και το χαρακτηριστικό μουσικό μοτίβο μιας μπάντας πολλά υποσχόμενης. Ένα δυνατό live που καθιστά δύσκολη τη διάκριση ονείρου και πραγματικότητας.

Δικαιολογημένα, λοιπόν, μιλάμε για τους «Νέους Ψυχεδελικούς Ήχους της Αθήνας».

 

 

Μαρίνα Νοταρά

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.