Είδαμε τους Cave Children στο An Club!

Είδαμε τους Cave Children στο An Club!

Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, η ώρα πλησιάζει 21:30, και ο χώρος του  An Club αρχίζει σιγά - σιγά να γεμίζει. Βρισκόμαστε όλοι εδώ για το πολυαναμενόμενο live των Cave Children, το οποίο και κλείνει τη βαλκανική περιοδεία τους, το «Peninsula tour», όπως οι ίδιοι το αποκαλούν. Αλλά πριν από αυτό, στη σκηνή θα ανέβουν δύο ακόμη μπάντες, που προκαλούν αίσθηση.

Οι Monochromatic Visions δίνουν το σήμα, τα φώτα χαμηλώνουν και το show ξεκινά! Μελωδίες βγαλμένες από την ψυχεδέλεια των '60s, που ενίοτε μπερδεύεται με τους κιθαριστικούς ήχους των ΄90s. Και με έναν drummer να «δίνει τα ρέστα του» σε κάθε κομμάτι, αλλά και πολλή θετική ενέργεια στη σκηνή και σε κοινό.

 

Σειρά είχαν οι Circassian, να ανεβάσουν το tempo. Μια παρέα παιδιών, που από το πρώτο «γραντζούνισμα» αντιλαμβάνεσαι το πόσο καλά δουλεμένοι είναι. Η δυσκολία που αντιμετωπίζεις, σίγουρα, να τους κατατάξεις σε ένα είδος, αναδεικνύει την κρυφή γοητεία και ιδιαιτερότητα της μουσικής τους. Οι μουσικές επιρροές τους, μπορεί να ξεκινάνε από την ψυχεδέλεια και το garage, αλλά εμπλουτίζονται με πολλά στοιχεία από surf rock και indie pop. To «Hantse Guashe», είχε την τιμητική του, δικαιολογημένα, αφού πρόκειται για ένα εκπληκτικό άλμπουμ που πραγματικά «Feels like home». Η οικειότητα πάνω στη σκηνή, που δημιουργείται από τη μουσική τους, περνάει αμέσως στο κοινό και σου επιβάλλει πολλή και χορευτική διάθεση. Με απλά λόγια, σας απολαύσαμε πολύ!

 

Ήρθε η στιγμή που όλοι περιμέναμε! Ήχος, φώτα και οι Cave Children μας καλωσορίζουν στο  An Club! Μία ομάδα δεμένη, ταλαντούχα και το βασικότερο όλων: τέσσερις πολύ καλοί μουσικοί που σαν σύνολο, ξεπερνά κάθε προσδοκία. Άψογος ήχος που συνένωσε πολλά στοιχεία του μουσικού φάσματος, έντονες μελωδίες, κιθάρα και μπάσο στο φουλ, ακατάπαυστα drums και το μοναδικό ηχόχρωμα των πλήκτρων από τη μια, λυρικά και πιο εσωτερικά κομμάτια από την άλλη. Το ξεχωριστό μουσικό σύμπαν τους δημιούργησε μια κατανυκτική ατμόσφαιρα στο An club, επιβεβαιώνοντας πανηγυρικά ότι πρόκειται για μια από τις πιο ενδιαφέρουσες μπάντες των τελευταίων χρόνων.

Ακούσαμε και κομμάτια από το «Quasiland» που κυκλοφόρησε το 2015. Ο ήχος τους, επηρεασμένος από τα '60s, το garage-rock, το dream-pop και το surf, σε συνδυασμό με την ξεσηκωτική και γεμάτη θετική ενέργεια σκηνική παρουσία τους, μας χάρισαν μια πολύ όμορφη μουσική βραδιά.

Παιδιά και εις ανώτερα!

 

 

Μαρίνα Νοταρά

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.