Είδαμε τον Καρυοθραύστη στο Μέγαρο

Από την παγωμένη Μόσχα στην παγωμένη Αθήνα. Σε χριστουγεννιάτικο μουσικό και εικαστικό τόπο. Με εντυπωσιακά εφέ και θρυλικές χορογραφίες. Ανάμεσα σε πουπουλένιους βηματισμούς και ανέμελα παιδικά όνειρα.. Παρακολουθήσαμε την φαντασμαγορική χορευτική υπερπαραγωγή του – ενενηντάχρονου θρύλου των Μπολσόι - Γιούρι Γκριγκορόβιτς, με το Grigorovich Ballet Theatre of Russia και με την συμμετοχή πρώτων σολίστ των Μπολσόι.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

 

Το όμορφο παραμύθι αναφέρεται στο δώρο - ένας κινούμενος στρατιώτης, που λειτουργεί ως καρυοθραύστης - που έκανε στη μικρή Κλάρα ο νονός της, την παραμονή των Χριστουγέννων. Όταν η γιορτή τελειώνει και οι καλεσμένοι φεύγουν, η Κλάρα αποκοιμάται και μεταφέρεται σε έναν παραμυθένιο κόσμο. Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο μεγαλώνει, όλα τα παιχνίδια, ανάμεσά τους και ο καρυοθραύστης, ζωντανεύουν και ρίχνονται στη μάχη με μεγάλα ποντίκια που εισβάλλουν στο δωμάτιο. Ο καρυοθραύστης κερδίζει τη μάχη και μεταμορφώνεται σε έναν όμορφο πρίγκιπα.

Στη δεύτερη πράξη η Κλάρα και ο πρίγκιπας περνούν από την Βασίλισσα του Χιονιού αλλά και από την χώρα των Ζαχαρωτών με την νεράιδα Ζαχαρένια.. την ημέρα των Χριστουγέννων η Κλάρα ξυπνά κοντά στην οικογένειά της κρατώντας στα χέρια της την κούκλα που της είχε χαρίσει ο νονός της...

 

 

Χριστίνα Θάνου

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.