Είδαμε τον «Άτλαντα της δεκαετίας του 2000» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Είδαμε τον «Άτλαντα της δεκαετίας του 2000» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ποιο ήταν το νούμερο 1 στα Billboards το 2000; Πότε εκλέχθηκε καγκελάριος η Μέρκελ; Πότε έγινε η τρομοκρατική επίθεση στην Ατότσα; Δε θυμάστε; Δεν πειράζει, οι 4 παίκτες του Άτλαντα θα σας τα θυμίσουν, όλα τα σημαντικά κι ασήμαντα της δεκαετίας των 00s.

Ο Άτλας είναι ένα ριάλιτι ιστορίας. Και σήμερα μεταδίδεται ο τελικός. Μετά από 3 μήνες και την αποχώρηση 10 παικτών έχουν μείνει οι 4 φιναλίστ. Η μετάδοση γίνεται ζωντανά από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με παρουσιαστές το Γιώργο Γλάστρα και τη Λένα Δροσάκη. Στα μουσικά διαλείμματα θα συντροφεύει το κοινό το Παιδί Τραύμα. Προβλέπεται μια συναρπαστική αναμετάδοση του τελικού που όλοι περιμέναμε.

 

Το αγόρι που περιμένει το φίλο του να δουν μαζί το Lord of the rings 2, ένας οικονομικός αναλυτής που ακούει τον Ομπάμα ως γερουσιαστή να δίνει μια ομιλία για τον κόσμο της ανισότητας που θα συναντήσουν οι άνθρωποι τις επόμενες δεκαετίες, ο ρεσεψιονίστ που θα γίνει αυτόπτης μάρτυρας της ζαρντινιέρας, η γυναίκα που διαδηλώνει κατά της διαγραφής του θρησκεύματος από τις ταυτότητες. Άνθρωποι καθημερινοί που με τις μικρο-ιστορίες τους συνθέτουν το μεγάλο μωσαϊκό της δεκαετίας 2000-2009.

 

Ο Παντελής Φλατσουσης δε θεωρείται τυχαία ένας φέρελπις σκηνοθέτης της νέας γενιάς. Στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά σκηνοθετεί μια ολοκληρωμένη σύγχρονη παράσταση. Η ιδέα του ριάλιτι εξυπηρετεί, καθώς βοηθά στη θεματική που δεν είναι άλλη από την Ιστορία. Το σκηνικό του Κωνσταντίνου Ζαμάνη, πλήρως λειτουργικό, παραπέμπει σε τηλεοπτικό πλατό. Οι ερμηνείες στο σύνολο τους είναι εξαιρετικές. Τόσο οι ηθοποιοί - παρουσιαστές του παιχνιδιού όσο κι εκείνοι που ερμηνεύουν τους παίκτες του παιχνιδιού αποδίδουν με ακρίβεια τους γρήγορους ρυθμούς ενός τηλεοπτικού προϊόντος χωρίς όμως να χάνουν το συναισθηματικό βάθος των αφηγήσεων.

Πρόκειται για μια αιχμηρή παράσταση καθόλου φλύαρη, που αν μη τι άλλο σε συν-κινεί σε όλη τη διάρκεια της, αλλά και μετά το πέρας της. 

Όλες οι πληροφορίες για την παράσταση βρίσκονται εδώ.

 


 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.