Είδαμε τον Αλκίνοο Ιωαννίδη ζωντανά στο ΚΠΙΣΝ

Είδαμε τον Αλκίνοο Ιωαννίδη ζωντανά στο ΚΠΙΣΝ

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος οργανώνει και παρουσιάζει μια σειρά συναυλιών, αγαπημένων καλλιτεχνών, οι οποίες προβάλλονται σε live streaming. Αυτή την Πέμπτη (04/06) ο Αλκίνοος Ιωαννίδης πήρε τη μουσική σκυτάλη. Ο αγαπημένος καλλιτέχνης αποφάσισε να εμφανιστεί και να κάνει λίγο πιο χαρούμενο το κοινό του.

Ένα ταξίδι στο χθες και το σήμερα ήταν η συναυλία του. Φώτα, ήχος, όργανα τσεκ. Βλέμμα στην κάμερα και εμείς βλέπουμε κι ακούμε τον Αλκίνοο.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε διάφορα τραγούδια. Τα γνωστά του τραγούδια ήταν εκεί ("Ήρθε ένας μάγος", "Θα 'μαι κοντά σου όταν με θες", "Έχω μια λέξη",  "Με τόσα ψέματα", "Ο κόσμος που αλλάζει", "όσα η αγάπη ονειρεύεται", "Καθρέπτης", "Όνειρο ήτανε", "Κεμάλ", "Ο προσκυνητής" κ.α.). Αλλά κι αυτά που έγραψε για άλλους ("Αρετούσα", "Βυθός"). Εκεί όμως ήταν και το καινούριο τραγούδι του "Το νερό των Σταγιατών". Γιατί ο καλλιτέχνης πρέπει να έχει τις κεραίες του ανοιχτές. Κι ο Αλκίνοος τις έχει, μας το έχει αποδείξει πολλάκις. Για την ιστορία, το τραγούδι αυτό είναι εμπνευσμένο από τον αγώνα των κατοίκων των Σταγιατών κατά της ιδιωτικοποίησης του πολυτιμότερου αγαθού, του νερού. Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης μαζί με την Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου τραγουδούν με τα παιδιά των Σταγιατών στηρίζοντας το δίκαιο αίτημα των πολιτών. Εκεί ήταν όμως και το "Πάντα θα ξημερώνει", που το αφιέρωσε στον αδικοχαμένο Παύλο Φύσσα και την οικογένειά του. Κι ύστερα ήρθε και το αντίο και το ευχαριστώ στη Χαρούλα Αλεξίου που ανακοίνωσε χθες το τέλος της καριέρας της. Μια βραδιά πλούσια σε συναισθήματα από έναν καλλιτέχνη που ξέρει να δημιουργεί γνήσια συγκίνηση. Ταξίδεψαμε στους έρωτες, ονειρευτήκαμε τις νίκες, νιώσαμε τη ματαίωση. Μα στο τέλος ελπίσαμε (ξανά).

 

Η χθεσινή εμφάνιση δεν ήταν μία ακόμη συναυλία. Είτε τραγουδούσε, είτε μιλούσε ο Αλκίνοος, σε έκανε να απορείς αν υπάρχει όντως αυτό το πλάσμα. Γιατί είναι ένας μάγος.

Ευχαριστούμε Αλκίνοε. Κι ελπίζουμε σε ένα δια ζώσης αντάμωμα σύντομα.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.