Είδαμε το «Weaving chaos» στο Φεστιβάλ Αθηνών

Είδαμε το «Weaving chaos» στο Φεστιβάλ Αθηνών

Το περασμένο Σάββατο, την ίδια στιγμή που το χάος έμοιαζε να εξαπλώνεται στον έξω κόσμο, μέσα σε μια αίθουσα της οδού Πειραιώς 260, η Τάνια Καρβάλιο μας έδινε μια ιδέα απ’το δικό της, χορογραφημένο χάος. Οι 12 χορευτές του έργου έμοιαζαν να παραδέρνουν ανυπεράσπιστοι στις δυνάμεις της φύσης που τους κατακερμάτιζαν κάθε λίγο. Με εντυπωσιακό συντονισμό, κινούνταν ομαδικά σαν καράβι σε θαλασσοταραχή. Οι στιγμές ηρεμίας διαδέχονταν στιγμές έντασης που με τη σειρά τους οδηγούσαν σε εκρήξεις.

Όλα αυτά με τη βοήθεια ήχων και φωτισμών και την τέλεια ενορχήστρωση των σωμάτων των χορευτών. Δεν ήταν όμως μόνο οι δυνάμεις της φύσης που προκαλούσαν τα πάθη των ανθρώπων. Ήταν κι ο μεταξύ τους πόλεμος που τους άφηνε σε απόγνωση. Δύσκολο να μην σφηνώσει στη μνήμη σου η δυνατή εικόνα μιας χορεύτριας που χόρευε γυμνή καθ’όλη τη διάρκεια της παράστασης, φέρνοντας έντονα στον νου τη φωτογραφία της 9χρονης Kim Phúc τραβηγμένη κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Βιετνάμ. 

Γιώτα Τσελέντη

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.