Είδαμε το Star Trek: Beyond

Είδαμε το Star Trek: Beyond

Για τους λάτρεις του science fiction, το Star Trek θεωρείται από τα πρώτα του είδους (το 1966 ξεκίνησε η πρώτη σειρά Star Trek: The Original Series, και η πρώτη ταινία βγήκε το 1979). Σαν φανατικός, από τα παιδικά μου χρόνια, θαύμαζα τον απίθανο ήρωα, τον Spock, με τα περίεργα αυτιά. Το καλοκαίρι περίμενα, με κομμένη την ανάσα, μια που τα σχολεία είναι κλειστά, την Τρίτη βράδυ να παρακολουθήσω τα επεισόδια της σειράς Star Trek. Όταν πήγαινα για ύπνο μετά, ήμουν ήδη ταξιδευτής στο “enterprise” ανάμεσα στις πολιτείες των πλανητών. 
Η μεταφορά της σειράς μετά στον κινηματογράφο ξεκίνησε, ίσως, για Box Office συμφέροντα. Αυτό για τους fans δεν σημαίνει κάτι τόσο κακό - άλλωστε η «στρατολογημένη» διασκέδαση, εφόσον μας δίνει την ευκαιρία να απολαύσουμε την χαρά της επιστημονικής φαντασίας και στη μεγάλη οθόνη...
Το 13ο κινηματογραφικό επεισόδειο του Star Trek το απολαύσαμε σε 3D και συνιστούμε σε όλους τους φανατικούς να πράξουν το ίδιο. Η εξέλιξη στην τεχνολογία των 3D ταινιών, τελευταία, φάνηκε πολύ καθαρά σε αυτήν την ταινία. Η εμπειρία του να νιώθεις ότι είσαι μέσα στον φανταστικό κόσμο του Star Trek, με τα πλούσια σκηνικά του και τις εκπληκτικές ενδυμασίες, μας χάρισε 2 ώρες, περίπου, ταξίδι μακριά από τον πλανήτη Γη, που δυστυχώς είναι τόσο γκρίζος όταν είσαι επάνω του, αλλά τόσο όμορφος όταν είσαι μακριά του... 
Προσωπικά, θυμήθηκα τις ατάκες, από τα παλιά επεισόδια Star Trek, του Captain Kirk ότι «οι άνθρωποι ομορφαίνουν τους πλανήτες ενώ οι ίδιοι τους καταστρέφουν». 
Αν και οι κριτικές που γράφτηκαν για το τελευταίο κινηματογραφικό επεισόδιο του Star Trek είναι πολύ μέτριες, θα μου επιτρέψετε να έχω μια διαφορετική γνώμη: όταν κάποιος θέλει να δει Star Trek ζητάει απόδραση από την πραγματικότητα, πλούσια σκηνικά επιστημονικής φαντασίας, σεναριακή πλοκή με αγωνία και cast που είναι ταυτισμένο με τους ρόλους. Σας πληροφορώ, λοιπόν, πως δεν στερηθήκαμε τίποτα από αυτά καθώς παρακολουθούσαμε το Star Trek: Beyond!

Καλά διαπλανητικά ταξίδια σε όσους το δουν! 
Οι πολύ φανατικοί ας μπουν σε αυτό το link - θα σας μεταφέρει σε άλλη διάσταση και δείτε το Star Trek «από κοντά».
 

#Omiros #BreakfastAtNeptune #ConiOnAir

Coni-ΟnAir: Τhe Music Radio

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.