Είδαμε: «Το Μήνυμα» σε σκηνοθεσία Ανθής Φούντα

Είδαμε: «Το Μήνυμα» σε σκηνοθεσία Ανθής Φούντα

Το θέατρο Χώρος φιλοξενεί για 8 παραστάσεις «Το Μήνυμα», μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα παράσταση σε σκηνοθεσία Ανθής Φούντα.

Το Μήνυμα αποτελεί ένα από τα λίγα θεατρικά έργα που μας κληροδότησε ο Αργύρης Χιόνης. Με βαθιά εμφανείς επιρροές από τον Σάμουελ Μπέκετ και το «Περιμένοντας τον Γκοντό», το Μήνυμα είναι ένα θέατρο του παραλόγου. Δύο συνταξιδιώτες καλούνται να μεταφέρουν ένα μήνυμα. Στη διαδρομή, όμως, ξεχνούν ποιο είναι το μήνυμα. Εκτός από αυτό ξεχνούν τον αποστολέα, τον παραλήπτη ακόμη και τον ίδιο τους τον εαυτό. Συγκρατούν μόνο την αρχή και το τέλος. Από εκείνη τη στιγμή και μετά σκαρφίζονται δικά τους μηνύματα τα οποία ξεχνούν πάλι με τη σειρά τους, σε έναν φαύλο κύκλο επάπειρον.

 

Πλαισιωμένοι από ένα λιτό σκηνικό διάκοσμο που αποτελείται από ένα ξύλινο μεταβαλλόμενο τετράγωνο, οι δύο ηθοποιοί κινούνται με ευχέρεια εντός του ενσαρκώνοντας με επιτυχία τον ρόλο των χαμένων, αποπροσανατολισμένων και συγχυσμένων ταξιδιωτών. Τα κοστούμια σχεδιασμένα με πρωτοτυπία και ευφάνταστο τρόπο. Οι ερμηνευτές Αντώνης Κυριακάκης και Γιώργος Πατεράκης ξεδιπλώνουν τις υποκριτικές τους ικανότητες μέσα από τις συνεχείς εναλλαγές στις διαθέσεις, τα λόγια και την εκφραστικότητα των ρόλων τους. Οι διάλογοι παρουσιάζουν κλασικά στοιχεία ενός θεάτρου του παραλόγου, απαιτώντας προσήλωση από το κοινό στην προσπάθεια για εξαγωγή ενός συμπεράσματος το οποίο εν τέλει δεν μπορεί να εξαχθεί. Το ενδιαφέρον κεντρίζει το κωμικό στοιχείο των διαλόγων όπου εύστοχα έχουν τοποθετηθεί νύξεις σχετικά με κοινωνικά ζητήματα της εποχής μας και θέματα της επικαιρότητας. Κοινωνικά και υπαρξιακά προσανατολισμένο το «Μήνυμα» απευθύνεται σε κάθε κοινό που επιθυμεί να παρακολουθήσει κάτι το διαφορετικό, έξω από τα πλαίσια του κλασικό θεάτρου. 

Όλες οι πληροφορίες για την παράσταση βρίσκονται εδώ

 

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.