Είδαμε το «Η Λίλα λέει» στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν

Είδαμε το «Η Λίλα λέει» στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν

Πόσο όμορφες μπορεί να ακούγονται οι λέξεις από ένα στόμα; Η Λίλα, ένα κορίτσι σε κάποιο φτωχικό προάστιο του Παρισιού, γνωρίζει ένα αγόρι, το Σιμώ.

Η Λίλα του μιλά. Του λέει κάθε σκέψη της. Όσο βρώμικη ή χυδαία μπορεί να μας φαντάζει, εκείνη δεν ντρέπεται και την εκστομίζει. Κι ο Σιμώ σαν κασετοφωνάκι, όπως κι ο ίδιος λέει, καταγράφει όλες τις σκέψεις και φαντασιώσεις της ιδιαίτερης φίλης του.

Ένα ζευγάρι νέων που γνωρίζει τον έρωτα μέσα από τον πόνο. Από τη μία η αθυρόστομη Λίλα που ζει με τη θρησκόληπτη θεία της, που έχει πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης, που έχει εμμονή με το σεξ. Κι από την άλλη ο Σιμώ που είναι τόσο συνεσταλμένος, που αγαπά τόσο τρυφερά τη Λίλα μα που δε μπορεί να της το πει. Ίσως γιατί δεν του φτάνουν οι λέξεις. Ούτε κι ο χρόνος, όπως φαίνεται.

Ένα έργο ύμνος στην αγάπη. Γιατί η αγάπη μπορεί να «φυτρώσει» και στις πιο δύσκολες συνθήκες.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.