Είδαμε το «Hell or High Water»

Είδαμε το «Hell or High Water»

Μία νέα ματιά στο σύγχρονο western, με άψογη και προσεγμένη αφήγηση μέσω ενός σεναρίου που κρύβει εξαιρετικές ατάκες και δίνει στον θεατή την αίσθηση ότι διαβάζει ένα αριστοφανικό κείμενο.
Η ιστορία αφανισμού των Ινδιάνων, επαναλαμβάνεται με θύματα πλέον τους ίδιους τους Αμερικανούς να κανιβαλίζονται μεταξύ τους μέσω υπερτοκογλυφικών δανείων και κατασχέσεων. Εχθρός, ο αχόρταγα πλούσιος που τέρπει πρώτα ψυχές και έπειτα υλικά αγαθά.
Στο «Hell or High Water» συναντάμε δυο αδέλφια με διαφορετική κουλτούρα -ο ένας είναι πρώην κατάδικος και ο άλλος να μοχθεί και να αγωνίζεται στην καθημερινότητά του με τίμιο τρόπο. Τελικά έχουν μια ταυτόσημη αντιμετώπιση από τους κεφαλαιοκράτες, με αποτέλεσμα να ενωθούν οι δυο δρόμοι τους με σκοπό να σπάσουν την ίδια την ύπαρξή τους και να γλυτώσουν από τα αιχμηρά σαγόνια του αχόρταγου καρχαρία του νέου καπιταλισμού. Έτσι εξουσία και αδικημένοι είναι θύματα το ίδιου εγκλήματος. Η μεν εξουσία «γονατίζει» μπροστά στο κεφάλαιο και η δε αδικημένοι πολίτες πίστεψαν στην, πολύ καλά μεταμφιεσμένη με φιόγκους και κορδέλες ψευδαίσθηση της χαζοχαρούμενης καταναλωτικής κοινωνίας, ξυπνούν την ώρα του λογαριασμού και βγαίνουν σιωπηλά και αδύναμα από τη νιρβάνα τους.

Για άλλη μια φορά απολαμβάνουμε τον εκπληκτικό Jeff Bridges, που δίνει ένα ρεσιτάλ ηθοποιίας ως βετεράνος σερίφης κερδίζοντας την υποψηφιότητά του στα όσκαρ (B' Aνδρικό).
Η ταινία είναι υποψήφια ακόμη στις κατηγορίες Καλύτερης ταινίας, Καλύτερου σεναρίου και Καλύτερο μοντάζ.


Σύνταξη: #Omiros #BreakfastAtNeptune #ConiOnAir.

Coni-ΟnAir: Τhe Music Radio

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.