Είδαμε το "Δύσκολες ώρες στο Ελ Ροαγιάλ"

Είδαμε το "Δύσκολες ώρες στο Ελ Ροαγιάλ"

Τέσσερις διαφορετικοί άνθρωποι καταφθάνουν σε ένα απομονωμένο ξενοδοχείο στα σύνορα της Καλιφόρνιας με τη Νεβάδα. Η ιστορία εκτυλίσσεται στα τέλη των 60s. Ο καθένας έχει από ένα μυστικό καλά κρυμμένο που δε θα αργήσει να φανερωθεί και να ανάψει το φιτίλι στη δράση.

«Tαραντίνικο» ύφος, έξυπνοι διάλογοι, εξαιρετική φωτογραφία και μουσική επένδυση και η μεταφορά στα late 60s επετεύχθη. Η δράση για ένα θρίλερ-έστω και τέτοιου τύπου- είναι δεδομένη, όχι όμως και οι αλληγορικές αναφορές ή τα κοινωνικοπολιτικά σχόλια. Οι ανατροπές διαδέχονται η μία την άλλη ενώ οι συχνές αναδρομές και εγκιβωτισμοί δεν αφήνουν το θεατή να κουραστεί παρά τη διάρκεια της ταινίας. Οι καλοδουλεμένοι χαρακτήρες -όλοι αταίριαστοι μεταξύ τους- έχουν να πουν ο καθένας τη δική του ιστορία  και όλοι μαζί μέσα από μικρές αλλά και μεγάλες απατεωνιές να βρουν τον δρόμο τους ή και να τον χάσουν… Άλλωστε και στη ζωή έτσι δε γίνεται;

 

Αντώνης Μπάτζιος

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.