Είδαμε το «Between the Oceans»

Είδαμε το «Between the Oceans»

Η αγάπη είναι μια θυσία στο βωμό του «εγώ» και του «πρέπει». Για αυτό ακριβώς, είναι εκτός των αυστηρών κανόνων της λογικής.
Πρώτα θυσιάζεις την ανεξαρτησία σου, διότι η μοναξιά είναι σαράκι που σε τρώει από μέσα προς τα έξω και όταν είσαι απομονωμένος σε άγρια και απομακρυσμένα μέρη, η αγάπη και η συντροφικότητα γίνονται τα μοναδικά σου όνειρα και όσο παραμένουν όνειρα τόσο συμβιβάζεσαι με την κάθε συναισθηματική ευκαιρία που την θεωρείς μοναδική... 
Και ακριβώς έτσι, υπηρετείς πίστα και φανατικά την αγάπη σου που την μοιράζεσαι και θυσιάζεις κανόνες και λογικές αν χρειαστεί για να δώσεις την πλήρη ευτυχία στον άνθρωπο που αγαπάς! 
Η ταινία βασίζεται σε ένα πολύ πλούσιο σενάριο, πάνω στο δίλημμα της τυφλής αφοσίωσης, στον έρωτα και στην έννοια της θυσίας της ζωής για αυτό. Όλα είναι επιτρεπτά, εφόσον έχουμε την γνώση ότι κάποτε θα πληρώσουμε το κόστος που υπαγορεύουν ο έρωτας και η αγάπη. Η συνείδηση, είναι ο κρυφός καθρέφτης της πραγματικότητας που τα μάτια -τυφλωμένα από τη συναισθηματική φόρτιση- δε βλέπουν.
Το βιβλίο στο οποίο βασίστηκε η ταινία, είναι από τα best seller και αυτό δεν είναι τυχαίο -οι άνθρωποι πάντα θέλουν να βρίσκουν τους δικούς τους ήρωες για να ταυτιστούν μαζί τους. 
Ο φανταστικός Michael Fassbender στον βασικό ρόλο, θα σας μαγέψει -ειδικά τις γυναίκες. Εξίσου, πολύ καλή ήταν και Alicia Vikander στο βασικό ρόλο. 
Αξιοσημείωτο είναι ότι, το “Πρώτο άρωμα” για τα Oscar, το πολύ καλό soundtrack, που για άλλη μια φορά το υπογράφει ο Alexander Desplat, με πλήρη αρμονία, σχεδόν σε όλη την διάρκεια της ταινίας.

 

Γράφτηκε από τον Όμηρο, Breakfast At Neptune, Coni-onAir.

Coni-ΟnAir: Τhe Music Radio

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.