Είδαμε το «Arrival»

Είδαμε το «Arrival»

Μια νέα προσέγγιση -πολύ διαφορετική από αυτές που μας έχουν δώσει παλαιότερες ταινίες που ασχολούνται με τον εξωγήινο κόσμο- μας προσφέρει το «Arrival». Θα το διαπιστώσετε τόσο στα σκηνικά, όσο και στη σκηνοθεσία που περιβάλλει με ένα απλό πέπλο μυστηρίου τα εξωγήινα όντα, τα οποία εδώ δεν παρουσιάζονται προκλητικά και με άσχημες διαθέσεις.

Ο άξονας του σεναρίου κινείται γύρω από μία προσπάθεια να απαντηθεί το ερώτημα «πώς είναι δυνατόν να επικοινωνούμε με άλλα, εκτός του πλανήτη μας, όντα με αρμονία και συνεννόηση ενώ είναι ακατόρθωτο να επικοινωνήσουμε και να συνεννοούμαστε εμείς οι άνθρωποι σε αυτήν την γη».
Θεωρούμε τους εαυτούς μας τους μοναδικούς το σύμπαν σε επίπεδο πολιτισμού, παρόλα αυτά δεν καταφέραμε να φέρουμε την ειρήνη και την δικαιοσύνη στην ανθρωπότητα. 
Η κατανόηση και ο σεβασμός της διαφορετικότητας είναι η κορύφωση του κάθε πολιτισμένου συνομιλητή, όταν όμως χάνονται στην λαίλαπα του εγωισμού και της εσωστρέφειας, ο λόγος νεκρώνει και στην θέση του μιλάνε τα όπλα, η βία και η καταστροφή.

Η πρωταγωνίστρια Amy Adams αποδίδει άψογα τον ρόλο της και εκφράζει με συνέπεια το ταλέντο της - μόλις μάθαμε, άλλωστε, πως είναι υποψήφια για την Χρυσή Σφαίρα Α' Γυναικείου Ρόλου.

 

Σύνταξη: #Omiros #BreakfastAtNeptune #ConiOnAir.
 

Coni-ΟnAir: Τhe Music Radio

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.