Είδαμε το ΑΝΚΟΡ του Θ. Τερζόπουλου |Θέατρο Άττις

Είδαμε το ΑΝΚΟΡ του Θ. Τερζόπουλου |Θέατρο Άττις

Το Ανκόρ θα το βρεις εάν κοιτάξεις πέρα από τους φράκτες. Εκεί όπου έχει αφαιρεθεί η συμβατική έννοια του πολιτικού, του κοινωνικού και ότι άλλο είναι περιττό. Να μελετάει την ουσία της ανθρώπινης φύσης, για να συντεθεί ως ένα έργο, που η καρδιά του εκπέμπει βαθιά πολιτικά, πολιτισμικά και κοινωνικά μηνύματα. Με ευαισθησία, αφουγκράζεται τον άνθρωπο και δημιουργεί έναν πανανθρώπινο, διασυνοριακό, μεταγλωσσικό κώδικα επικοινωνίας.

Η ενέργεια εκπορεύεται από τους οφθαλμούς του αρσενικού και του θηλυκού. Τα σώματα παράγουν δονήσεις. Στη σκηνή ζωγραφίζεται ο ήχος του χορού των συναισθημάτων. Αφήνοντας χώρο και χρόνο στο θεατή να σκεφτεί και να ανακαλύψει τα δικά του κείμενα.

 

Συκώτι. Νεφρό. Καρδιά. Αίμα

Η απαγόρευση της ανθρωποφαγίας, ως θεμελιακό στοιχείο του πολιτισμού, μας οριοθετεί από το σύμπαν των «βαρβάρων». Μήπως όμως συμβολικές εκφάνσεις της επιβιώνουν, υπενθυμίζοντας μια ανατριχιαστική ιστορία; Οι λέξεις είναι φλέβες.

Οι λέξεις έχουν αίμα. Οι λέξεις είναι ψέμα. Τι να πει κανείς για αυτή την παράσταση; Μια εξαγνιστική εμπειρία που εύχομαι να σε κάνει να τραγουδήσεις. «Ξέρεις τι θέλω περισσότερο καρδιά μου; Να ξαναγίνω παιδί».

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση εδώ

Χριστίνα Θάνου

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.