Είδαμε το «Allied»

Είδαμε το «Allied»

Ένα εκπληκτικό ντουέτο -ο εκφραστικότατος Brad Pitt και η, ταλαντούχα της γαλλικής σχολής υποκριτικής, Marion Cotillard- σε μια ταινία με θεματολογία την κατασκοπία. 
O Brad Pitt, ακόμα και να μην αρθρώσει η λέξη, είναι τόσο καλός και επιβλητικός σε τέτοιου είδους χαρακτήρες, που τον απολαμβάνεις από το πρώτο λεπτό ως το τέλος.
Η πολύ δυναμική και φλογερή παρουσία της Cotillard ισορροπεί την σιωπηλή επιβλητικότητα του Pitt με τον άκρως εκφραστικό χαρακτήρα της πρωταγωνίστριας. 
Το σενάριο βασίζεται, όπως όλες οι ταινίες κατασκοπίας, στην μεγάλη ανατροπή στο τέλος. 
Οι πολύ καλές επιλογές σκηνικών με λεπτομέρεια και -αναλόγως της εποχής του σεναρίου- κουστουμιών από τον έμπειρο σκηνοθέτη Robert Zemeckis εμπλουτίζουν το φιλμ που θα μπορούσε να είναι πιο δραστήριο και περιπετειώδες. Η μουσική επένδυση των σκηνών από τον Alan Silvestri, που είχαμε καιρό να τον ακούσουμε, είναι από τα συν της όλης καλλιτεχνικής έκβασης της ταινίας.


Γράφτηκε από τον Όμηρο, Breakfast At Neptune, Coni-onAir.

Coni-ΟnAir: Τhe Music Radio

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.