Είδαμε τις «Μικρές Αλεπούδες» @Φεστιβάλ Αθηνών

Είδαμε τις «Μικρές Αλεπούδες» @Φεστιβάλ Αθηνών

Χτες βράδυ, στο κατάμεστο θέατρο του κτιρίου Δ στην Πειραιώς 260, παρακολουθήσαμε τις «Μικρές Αλεπούδες» της Λίλλιαν Χέλμαν, που έγιναν ευρύτερα γνωστές από την κινηματογραφική τους μεταφορά (1941) με την Μπέτι Ντέιβις να αποσπά όσκαρ Α’ γυναικείου ρόλου. Ο Τόμας Όστερμαϊερ καλλιτεχνικός διευθυντής της Σαουμπίνε του Βερολίνου, έκανε για μια ακόμα φορά μια παράσταση με πολιτικό χαρακτήρα γεμάτη ρεαλισμό, ευαισθησία και προβληματισμούς.

Πάνω στη σκηνή, ένα μοντέρνο και συνάμα ψυχρό σαλόνι, μια σκάλα που οδηγεί στα ενδότερα και ένα μήνυμα στην οθόνη των υπέρτιτλων : «Οι λαοί δεν χωρίζονται μεταξύ τους με όρια, αλλά στους πάνω και στους κάτω». O καπιταλισμός, το κυνήγι του χρήματος, η οικογένεια και η θέση της γυναίκας στην κοινωνία, πρωταγωνιστούν μέσα από τις υπέροχες ερμηνείες των ηθοποιών που χωρίς υποκριτικές υπερβολές, κινούνται πάνω σε μια καθαρή και γεμάτη ακρίβεια σκηνοθεσία χωρίς πρόθεση εντυπωσιασμού. Η αίσθηση που γεννά η παράσταση στον θεατή, είναι η παρακολούθηση της ζωής των ηρώων μέσα από μια κλειδαρότρυπα, τη στιγμή που τα λάθη και τα πάθη τους βγαίνουν μεγαλόπρεπα στην επιφάνεια.
 

Ζωή Κατσάτου

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.