Είδαμε την «Υπηρέτρια» του Chan-wook Park

Είδαμε την «Υπηρέτρια» του Chan-wook Park

Στο παρελθόν απολαύσαμε πολλές ταινίες με περιεχόμενο τύπου «ερωτική πλεκτάνη». Από όλες αυτές, αλλά κι από την «Υπηρέτρια», ένα είναι το σίγουρο συμπέρασμα που μπορούμε να βγάλουμε: ο έρωτας μπορεί σίγουρα να εξυπηρετήσει έτσι ώστε κάποιος να φτάσει στην καταστροφή...

Η στρατολόγηση του ψεύτικου έρωτα είναι πάντα μαγική, όμως, διότι πρέπει για να γίνει πιστευτός να βρίσκεται τυλιγμένος σε ένα φανταχτερό περιτύλιγμα. Αυτή η «μεταμφίεση» θα του δώσει το εισιτήριο για να «κάψει» πολλές ψυχές και να γεννήσει μύριες αδικίες.

Στην «Υπηρέτρια» το παραπάνω κλισέ δεν σε αφήνει να βαρεθείς - η ερωτική πλεκτάνη ανατρέπει και ανατρέπεται προσφέροντας 144 γεμάτα λεπτά.

Δύο αδικημένες ψυχές γυναικών, η καθεμία από την πλευρά της προσπαθεί να απελευθερωθεί και να ξεπεράσει τον βούρκο της αδικίας που βιώνει. Αυτό το πάθος για την ελευθερία τις ενώνει. Ο έρωτας και η αγάπη γίνονται τα φτερά τους για να ελευθερωθούν από την μίζερη και ταπεινωμένη ζωή τους.

Μια ολοκληρωμένη ταινία με υπέροχα σκηνικά και κοστούμια.

Ο σκηνοθέτης Chan-wook Park, γνωστός από την ταινία “Oldboy” (2003), δεν μπορεί να απομακρυνθεί από τις υποθέσεις αδικίας και τη δίψα του να δείξει πως κάθε τυραννία έχει το timing της λήξης.

Αξίζει να αναφέρουμε την πολύ καλή μουσική επένδυση του soundtrack που θα θέλαμε πάρα πολύ να κυκλοφορήσει και τις πρώτες αναφορές πορνογραφίας της εποχής.

Συντάχθηκε από τον #Omiros, Coni-On-Air web radio.

Coni-ΟnAir: Τhe Music Radio

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.