Είδαμε την Τερεζίν στο θέατρο Αργώ

Είδαμε την Τερεζίν στο θέατρο Αργώ

Ένα τσούρμο νέων και ταλαντούχων ηθοποιών, αναμετρήθηκε με ένα δύσκολο εγχείρημα και το κέρδισε. Η ομάδα θέατρου «δήλος», υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση της Δήμητρας Χατούπη, απέδωσε ένα δύσκολο έργο, πρωτότυπη δουλειά της ομάδας βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, με αξιοθαύμαστο τρόπο.

 

Μεταφερόμαστε στο εβραϊκό γκέτο της Τερεζίν, όπου συγκεντρώνονται κατά κύριο λόγο οι Εβραίοι καλλιτέχνες, λίγο πριν αναχωρήσουν για το τελευταίο τους ταξίδι... Η πόλη πρέπει να είναι πόλη-πρότυπο σύμφωνα με το Ναζιστικό καθεστώς: καθαροί δρόμοι, φώτα, καμπαρέ, μαγαζιά συνθέτουν τη βιτρίνα που ήθελαν να παρουσιάσουν προς τα έξω. Από μέσα όμως δε διαφέρει από κανένα άλλο στρατόπεδο συγκέντρωσης. Εξαθλίωση, βία, πόνος και δυστυχία για κάθε άνθρωπο που βρίσκεται εκεί. 

 

Και μια επίσκεψη που πρόκειται να συμβεί, από τον Ερυθρό Σταυρό, είναι αυτή που θέτει σε κίνηση την παράσταση. Προκείμενου να ετοιμαστεί η δουλειά που θα παρουσιάσουν οι καλλιτέχνες μπροστά στον Ερυθρό Σταυρό, ξετυλίγεται η ιστορία μας. Η ιστορία μιας ομάδας ανθρώπων που με φόντο το θάνατό τους, ζουν, δημιουργούν, ονειρεύονται, ερωτεύονται, παντρεύονται, διαφωνούν, τσακώνονται, αλλάζουν ρόλους και πλευρά.

Όλοι οι ηθοποιοί ξεδιπλώνουν το πολύπλευρο ταλέντο τους στην ηθοποιία, το τραγούδι, το χορό και με ένα τρόπο, εκτός από το να διηγηθούν μια ιστορία, σε κάνουν συμμέτοχο και κομμάτι της. Είναι εν κατακλείδι μεγάλη χαρά να παρακολουθείς τόσο νέα παιδιά σε τόσο όμορφές και με στόχο δουλειές! 

Για λίγες ακόμα παραστάσεις. Πληροφορίες εδώ.

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.