Είδαμε την performance «Τιτάνες» του Ευριπίδη Λασκαρίδη

Είδαμε την performance «Τιτάνες» του Ευριπίδη Λασκαρίδη

Στην υπόγεια εναλλακτική σκηνή του Μεγάρου Μουσικής, είδαμε τους Τιτάνες να γράφουν το δικό τους αφηγηματικό κώδικα και να δημιουργούν, μια περφόρμανς που βρίσκεται σε έναν τόπο, όπου συνυπάρχουν το θέατρο, ο χορός και η ηχητική εγκατάσταση με τα παιχνίδια οπτικής πλάνης. Το σύμπαν που δημιουργούν κατοικείται από πλάσματα παράξενα και σχεδόν άφυλα τα οποία μιλούν μια πρωτο-γλώσσα. Οι χαρακτήρες αυτοί επιδίδονται σε μια διαρκή προσπάθεια να υπάρξουν. Αγαπούν, δουλεύουν, ασχολούνται με τις οικιακές δραστηριότητες, παίζουν με το φως, ανακαλύπτουν ξανά τα υλικά του κόσμου, την καθημερινότητα, τον κινητό και ακίνητο χρόνο. Τα μοτίβα της περφόρμανς συντίθενται από στοιχεία σατυρικά, «Μετα-αροστοφανικά», commedia dell' arte, εξπρεσιονιστικά αλλά και από την queer περφόρμανς.

Οι Τιτάνες είναι ένας αυτόνομος εικαστικός χώρος που προέρχεται από τον κόσμο της φαντασίας για να απενοχοποιήσει την παιδικότητα και το παιχνίδισμα των πλασμάτων του αποτίνοντας,

«φόρο τιμής σε κάθε αποτυχημένη προσπάθεια, σε κάθε ατομική ή συλλογική αποτυχία για την εδραίωση ενός άθραυστου εαυτού, ενός άμωμου κόσμου».

Περισσότερες πληροφορίες για το event εδώ

Χριστίνα Θάνου

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.