Είδαμε την παράσταση «Με λένε Έμμα» του Ντάνκαν ΜακΜίλαν

Είδαμε την παράσταση «Με λένε Έμμα» του Ντάνκαν ΜακΜίλαν

Δεν υπάρχουν σίγουρα λόγια για να περιγράψουν αυτή την παράσταση. Ό,τι και να γραφτεί θα είναι πάντα λίγο. Ο κάθε ρόλος είναι τόσο διαφορετικός και ταυτόχρονα τρομακτικά ίδιος με τον άλλον. Διαφορετικές προσωπικότητες με κοινό παρανομαστή τις εξαρτήσεις, σε μια κοινωνία που σε σκοτώνει μέρα με τη μέρα πιο πολύ. Μίσος, κακία και  αγανάκτηση που φτάνουν τους ηθοποιούς να απαρνηθούν τον εαυτό τους και να γίνουν κάτι για το οποίο μισούν. Είναι άνθρωποι, καθημερινοί, που παλεύουν να εξιλεωθούν, να διώξουν το παρελθόν απο πάνω τους και να πιαστούν σε ένα αβέβαιο παρόν. Μια γυναίκα, η Έμμα, Νίνα‚ Σάρα ή όπως αλλιώς λέγεται, παλεύει με τους εσωτερικούς της δαίμονες. Μια οικογένεια απούσα. Φίλοι απόντες και πολλές εξαρτήσεις. Αλκοόλ, ναρκωτικά, κατάρρευση, αγανάκτηση, κέντρο απεξάρτησης. Άνθρωποι σαν εμάς που κυλιούνται σε σκοτεινά υπόγεια και ζητούν βοήθεια για να βγουν στην επιφάνεια και να δουν ξανά τον ήλιο.

Εξαρτήσεις, κακές παρέες, διαλυμένες οικογένειες, βρώμικη κοινωνία, ευκολόπιστοι άνθρωποι, ευάλωτοι, φθαρμένοι φόβοι και ανησυχίες, απώλειες και κατακτήσεις έρχονται να οδηγήσουν την παράσταση στο απόγειο της.

Θα κλάψεις, θα νιώσεις οικεία με τους ηθοποιούς, θα ταυτιστείς πολλές φορές, γιατί όλοι περνάμε ένα γολγοθά, όλους μας αποσχολούν πολλά, όλοι ζούμε σε αυτή τη σιχαμένη  κοινωνία. Θα λυτρωθείς. Μαζί με τα δάκρυα των ηθοποιών θα λυτρώσεις και τη δική σου ψυχή απο φόβους, ανησυχίες για το παρόν και το μέλλον, θα σκεφτείς τις επιλογές του παρελθόντος, θα γίνεις πιο επιφυλακτικός για το μέλλον.

Όλα τελειώνουν με τη λύτρωση, όμως για να φτάσει η πρωταγωνίστρια  εκεί θα περάσει απο χίλια κύμματα, θα κάνει την ψυχή της κουβάρι, θα χάσει τον εαυτό της και τις αξίες της. Θα τα καταφέρει άραγε;

Πρωτότυπος τίτλος «People, Places and Things» και έκανε πρεμιέρα στο Εθνικό Θέατρο του Λονδίνου τον Αύγουστο του 2015. Αξιοπρόσεκτο το σχόλιο τωv New York Times: «Πρόκειται για ανεστραμμένη φάρσα, όπου όλες οι πόρτες κλείνουν προς τα μέσα». Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, απο την ομάδα Νάμα,  στο Σύγχρονο Θέατρο στο Γκάζι, Ευμολπιδών 45,

«Το να παίρνεις φάρμακα είναι ο μόνος τρόπος να επιβιώσεις σε ένα κόσμο που είναι διαλυμένος», φωνάζει η Έμμα

Περισσότερες πλήροφορίες για την παράσταση εδώ

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.