Είδαμε την παράσταση «Άνθρωποι και Ποντίκια» | σκην.: Βασ. Μπισμπίκης

Είδαμε την παράσταση «Άνθρωποι και Ποντίκια» | σκην.: Βασ. Μπισμπίκης

«Ο ίδιος ο άνθρωπος έχει γίνει η μεγαλύτερη μας απειλή και η μοναδική μας ελπίδα» 
Τζον Στάινμπεκ- (από το βιβλίο «Άνθρωποι και Ποντίκια»)

Ο Τεχνοχώρος Cartel δημιουργήθηκε το 2013 από τον Βασίλη Μπισμπίκη, τον Παναγιώτη Σούλη και την Φαίη Τζήμα. Από τότε έχει στεγάσει αρκετές καλλιτεχνικές επιλογές, με σκοπό να δώσει βήμα σε νέες και μη θεατρικές ομάδες. Το παλιό μηχανουργείο έχει μετατραπεί σε σκηνή ελεύθερης διακίνησης ιδεών και άκρως ενδιαφέρουσων παραστάσεων. 

Από τον Νοέμβριο στο Cartel παρουσιάζεται το έργο του Τζον Στάινμπεκ, «Άνθρωποι και Ποντίκια», σε σκηνοθεσία του Βασίλη Μπισμπίκη. Η επιτυχία αυτής της παράστασης δεν είναι τυχαία. Το αριστούργημα αυτό της αμερικανικής λογοτεχνίας γράφτηκε το 1937, τα διαχρονικά όμως θέματα που καταπιάνεται, τοποθετούν την ιστορία τόσο κοντά μας και τους ήρωες ακόμα περισσότερο. Αξίες όπως η φιλία, η αγάπη, η ελπίδα, αλλά και η ματαίωση, η δυστυχία, η μιζέρια και η φτώχεια δίνουν μια άκρως ανθρώπινη διάσταση στους ήρωες και σε εμάς την εντύπωση οτι παρακολουθούμε απο μια κλειδαρότρυπα τη σκληρή καθημερινότητα των ανθρώπων του μόχθου. Μεγάλα όνειρα για μια απλή ζωή χωρίς εκμετάλλευση, για μια ζωή με αξιοπρέπεια και ελευθερία, για μια αξιοκρατική ζωή χωρίς υπερβολές και πλούτη αλλά με αυτάρκεια και συντροφιά. Οι δύο χαρακτήρες τόσο διαφορετικοί αλλά τόσο προσκολλημένοι ο ένας στον άλλον. 

 

Σκηνοθετικά, ο Βασίλης Μπισμπίκης μας παραδίδει μια εξαιρετική παράσταση, με ρεαλιστικά σκηνικά και πλοκή, με καθημερινή ομιλία, πιστή σε έναν γρήγορο και καθημερινό ρυθμό. Οι ερμηνείες όλων των ηθοποιών ξεχωριστές και άκρως ενδιαφέρουσες. Μια παράσταση με χιούμορ, ευρηματικότατη, με πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων του χώρου, με συγκίνηση και κατά βάθος αισιοδοξία. Ήρωες της διπλανής πόρτας, με πάθη και αδυναμίες αλλά και με δύναμη ψυχής που ξεπερνάει όλες τις καθημερινές δυσκολίες και τους εξυψώνει σε καθημερινούς αγωνιστές. 

Θα μπορούσαμε να πούμε με σιγουριά πως η παράσταση του Βασίλη Μπισμπίκη «Άνθρωποι και Ποντίκια», είναι μία από τις καλύτερες παραστάσεις που παίζονται στην Αθήνα. Για περίπου ένα μήνα ακόμα θα έχει κάποιος την ευκαιρία να την παρακολουθήσει. Μια δίωρη παράσταση που την παρακολουθείς με μια αναπνοή. Η παράσταση βέβαια είναι sold out, αλλά μην απογοητευτείτε! Μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά καθώς κρατάνε κάποιες θέσεις! 

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση εδώ

    

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.