Είδαμε την Αριστοφανιάδα της ομάδας ΙΔΕΑ

Είδαμε την Αριστοφανιάδα της ομάδας ΙΔΕΑ

Σε έναν κατάμεστο χώρο, το πάντα μαγευτικό Ωδείο του Ηρώδου Αττικού, ξεδιπλώθηκε μπροστά μας ολόκληρη η συγγραφική διαδρομή του Αριστοφάνη. Η κατάθεση της ομάδας ΙΔΕΑ (Κώστας Γάκης, Αθηνά Μουστάκα, Κων/νος Μπιμπής) σε συνεργασία με τον Δημήτρη Ζουγκό και μια εξαιρετική ομάδα ηθοποιών, μας μετέφερε για περίπου δύο ώρες σε άλλη διάσταση.

 

Το ασταμάτητο χιούμορ, τα κλασικά κείμενα σε συνδυασμό με τη σύγχρονη δραματουργική επεξεργασία της ομάδας, οι αεικίνητοι πρωταγωνιστές, η μουσική της παράστασης και το ένθερμο κοινό, αποτέλεσαν καταλυτικά στοιχεία της βραδιάς.

Σα σε περιπλανόμενο θίασο, με άρωμα comedia del arte, μπουλουκιών και παλιάτσων, χρησιμοποιώντας τις βασικές και αρχέτυπες μορφές του θεάτρου, αποδόθηκαν με συντομία αλλά και μαεστρία, όλα τα έργα του Αριστοφάνη. Σε μια προσπάθεια του κορυφαίου κωμικού ποιητή να επιστρέψει από τον Άδη, δίνει μια άτυπη μάχη με τον εαυτό του.

 


Όλοι οι ηθοποιοί δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους -ο Θάνος Τοκάκης έχει εξαιρετικές κωμικές στιγμές, μαζί με τον Γιώργο Πυρπασόπουλο, το Γεράσιμο Γεννατά, τον Γιάννη Δρακόπουλο και την Ευαγγελία Μουμούρη. Ο Αντώνης Καφετζόπουλος είναι ένας εξαιρετικός, άμεσος, κωμικός και πολιτικός Αριστοφάνης, που μαζί με τον απίθανο σε ενέργεια και εναλλαγές Γεράσιμο Γεννάτα, σε διπλό ρόλο, του «μάγου» και του Άδη, αποτελούν εκπληκτικό πρωταγωνιστικό δίδυμο.

Μια παράσταση με όλη τη μαγεία του αριστοφανικού έργου, με υπέροχα κοστούμια και σκηνικό, μια άμαξα από την οποία εμφανίζονται και στην οποία εξαφανίζονται όλοι οι ρόλοι, ένα έργο βαθιά πολιτικό και κοινωνικό που μας άγγιξε ιδιαίτερα.

Συντελεστές:
Δραματουργική επεξεργασία – Σύνθεση κειμένων:
Ομάδα ΙΔΕΑ (Κώστας Γάκης, Κων/νος Μπιμπής, Αθηνά Μουστάκα) και Δημήτρης Ζουγκός
Σκηνοθεσία - Μουσική : Κώστας Γάκης
Sound Designer - Μουσικός επί Σκηνής:
Στέφανος Τορτόπογλου
Σκηνικά : Παναγιώτα Κοκκορού
Κοστούμια : Βασιλική Σύρμα
Φωτισμοί : Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Βοηθ. Σκηνοθέτη: Ίρις Κανδρή
Πρωταγωνιστούν
Αντώνης Καφετζόπουλος, Γεράσιμος Γεννατάς, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Ευαγγελία Μουμούρη, Γιάννης Δρακόπουλος, Θάνος Τοκάκης

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.