Είδαμε τη «Νέκυια» στο Φεστιβάλ Επιδαύρου

Είδαμε τη «Νέκυια» στο Φεστιβάλ Επιδαύρου

Οι καλλιτέχνες ως προσκυνητές από την Άπω Ανατολή, ήρθαν στην χώρα των θεών του Ολύμπου και ζήτησαν από τη Μούσα να τραγούδήσουν την ιστορία του πολυμήχανου Οδυσσέα .

Στο λιτό και, σύμφωνα με τους κανόνες του Θέατρου Νο, σκηνικό με τον υπέροχο ξυλινο διάδρομο που οδηγούσε στη σκηνή, οι ηθοποιοί κουβαλώντας πίσω τους όλη την κουλτούρα της χώρας τους, προσπάθησαν -και τα κατάφεραν- να αποδώσουν το νόημα της ραψωδίας λ της Οδύσσειας.

Οι μάσκες, ο εντυπωσιακός χορός, η μουσική και τα υπέροχα κουστούμια συνετέλεσαν επίσης σε αυτή την μυσταγωγία. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή ήταν η είσοδος των νεκρών, στα λευκά με φωτισμένες μπάλες, με το το λευκό φως του φθορίου, αυτό το ψυχρό κι απόκοσμο. Όπως και η συνάντηση του Οδυσσέα με την μητέρα του και ο χορός της λύπης και του αποχαιρετισμού.

Δεν ήταν μια απλά υπέροχη παράσταση, αλλά μια ξεχωριστή εμπειρία συνάντησης κ συνομιλίας δυο πολιτισμών .

 

Μαρία Μπάκη

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.