Είδαμε τη νέα ταινία του Γ. Λάνθιμου | Ο Θάνατος του Ιερού Ελαφιού

Είδαμε τη νέα ταινία του Γ. Λάνθιμου | Ο Θάνατος του Ιερού Ελαφιού

Η σύγχρονη εκδοχή μιας αρχαίας ελληνικής τραγωδίας. Ίσως αυτή είναι η βάση για να προσεγγίσει κανείς τη νέα ταινία του Γ. Λάνθιμου. Όσοι έχουν δει τις προηγούμενες ταινίες του βραβευμένου σκηνοθέτη θα ενταχθούν αμέσως στο αλληγορικό κλίμα της ιστορίας. Η μομφή προς την καθεστηκυία καθημερινότητα και η γροθιά στην υποκρισία που κυριαρχούσαν στο «Κυνόδοντα» και στον «Αστακό» εξακολουθούν να συνιστούν τα όπλα του Λάνθιμου. Στο «θάνατο του ιερού ελαφιού» όμως προστίθενται τα μεγάλα ηθικά διλήμματα, όμοια με αυτά που είχαν να αντιμετωπίσουν οι αρχαίοι τραγικοί ήρωες. Και όπως συμβαίνει με τους τραγικούς ήρωες, έτσι και εδώ πρέπει να επέλθει η κάθαρση. Ίσως φεύγοντας από τον κινηματογράφο να νιώσετε ένα βάρος. Ευτυχώς όμως η ευρηματικότητα του σκηνοθέτη το μετατοπίζει γρήγορα από την καρδιά στο μυαλό. Και κάπως έτσι ξεκινά ο νυχτερινός προβληματισμός...

Στα συν της ταινίας η εξαιρετική φωτογραφία αλλά οι δωρικές ερμηνείες των ηθοποιών (Κόλιν Φάρελ, Νικόλ Κίντμαν, Μπάρι Κέγκαν, Ράφι Κάσιντι).

 

Αντώνης Μπάτζιος

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.