Είδαμε τη Μαρία Παπαγεωργίου στο Σταυρό του Νότου (club)!

Είδαμε τη Μαρία Παπαγεωργίου στο Σταυρό του Νότου (club)!

Η Μαρία Παπαγεωργίου αποτελεί την πιο ενδιαφέρουσα παρουσία στα εγχώρια μουσικά δρώμενα για πολλούς λόγους... Είναι η τραγουδοποιός κι ερμηνεύτρια που για έξι χρόνια, αργά αλλά σταδιακά, συνεπαίρνει το κοινό που την παρακολουθεί στις ζωντανές τις εμφανίσεις στο Σταυρό του Νότου. Είναι η Μαρία που μάζεψε θυμάρι από ένα λόφο και το άφησε στα τραπέζια του Σταυρού για να το πάρουμε φεύγοντας σπίτι μας. Είναι ένα μαγικό πλάσμα που πάλλεται σε κάθε νότα και ερμηνεύει την κάθε λέξη όποιου τραγουδιού επιλέξει να πει. 

Η Μαρία αγχώνεται, λέει τις ιστορίες της, εκμυστηρεύεται στο κοινό της σκέψεις της στιγμής, γελάει, κάνει χιούμορ, χορεύει και τραγουδάει α καπέλα... Χωρίς να κάνει επίδειξη δύναμης (διότι το μέγεθος και το εκτόπισμα της φωνής της είναι τεράστιο), η Μαρία Παπαγεωργίου κερδίζει το στοίχημα γιατί είναι αυτός ο άνθρωπος που είναι. Και η αλήθεια, το συναίσθημα και η ειλικρίνεια περνάει πάντα στους «από κάτω» όταν αυτά διαχέονται με τόση ενέργεια.

Στο πρόγραμμά της, μαζί με τους σπουδαίους μουσικούς που έχει συντροφιά επί σκηνής: Μιχάλης Βρέττας: Βιολί, Σοφία Ευκλείδου: Τσέλο, Ντίνος Μάνος: Κοντραμπάσο, Κρίτων Μπελλώνιας: Τύμπανα, Σταύρος Ρουμελιώτης: Κιθάρες, Χρήστος Τόλης: Πλήκτρα, περνάει από την προσωπική της δισκογραφία, σε Μίκη Θεοδωράκη και Τζίμη Πανούση και από Παύλο Παυλίδη σε Portishead και παραδοσιακά τραγούδια. Χωρίς βέβαια να λείπουν οι εκπλήξεις!!! Όλα είναι τόσο δεμένα και τακτοποιημένα ή τόσο αυθόρμητα  που προκαλούν ένα ένα συναίσθημα αποφόρτισης και ηρεμίας.

Όταν βγήκαμε από το Σταυρό του Νότου κοιταχτήκαμε και είπαμε ο ένας στον άλλο: «Ηρέμησα» και μυρίζαμε το μπουκέτο θυμάρι που κρατούσαμε... Αυτή είναι η μαγεία της Μαρίας...

Για άλλες δύο Δευτέρες λοιπόν!!!

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.