Είδαμε τα «Καπνοτόπια» της Γιούλας Μπουντάλη

Είδαμε τα «Καπνοτόπια» της Γιούλας Μπουντάλη

Πόσες αλήθειες χωρούν μέσα μια παράσταση; Πόσες μπορεί να αντέξεις;

«Κοριτσάκι, όλη μέρα σκέφτεσαι τι σκέφτονται οι άλλοι για σένα.»

8 εικόνες-θραύσματα μνήμης. Μια γυναίκα πρωταγωνιστεί. Και πάντα μιλά σε έναν άντρα, παρουσία κι απουσία του. Η γυναίκα νοικοκυρά, η γυναίκα γατούλα, η γυναίκα κορίτσι, η γυναίκα ξαδέρφη, η γυναίκα καριερίστα. Πόσοι διαφορετικοί ρόλοι; Πόσα κοστούμια μπορεί να φορέσει ένας άνθρωπος;

Τι είναι αφοσίωση; Μήπως δεν είναι τίποτα άλλο παρά συγκαλυμμένη υποταγή; Τι κάνουμε ενάντια στο κακό; Κι απέναντι στο καλό; Ποια είναι η «μαύρη σπηλιά του κόσμου»; Και πού οδηγεί; Η Σιμόν Βέιλ έζησε μόνο 34 χρόνια. Στο βραχύβιο βίο της τόλμησε όσα κανένας δε θα τολμούσε. Η Γιούλα Μπουντάλη, ετών 42, γίνεται η φωνή της στο σήμερα. Μιλά κι είναι σαν να μπήγει ένα μαχαίρι. Σωπαίνει και κρατάς την ανάσα σου.  Σε κοιτά και σε μαγνητίζει.

Εύστοχη η μουσική επιμέλεια των Devika-Γιώργου Ανυφαντή – ενισχύει τον ηλεκτρισμό της παράστασης.

Τα Καπνοτόπια είναι μια performance για τις αναμνήσεις. Υπόγεια εκρηκτικά ξεκινούν σαν μια φάρσα και καταλήγουν να σε κάνουν να δακρύσεις. Όχι απαραίτητα εξωτερικά, εσωτερικά όμως σίγουρα.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.